Hoppa till huvudinnehållet

Knöppelåsen klara för lag-SM

Publicerad:
Lag-SM nästa. Från vänster: Maja Reardon & Carry Me Up, Tess Lundaby & LGM Bonjour Miss Magic, Anika Fielitz, Ida Bergfjord & Lighting Boy v. Holsteinberg och Klara Gustavsson & Ghoice S
Lag-SM nästa. Från vänster: Maja Reardon & Carry Me Up, Tess Lundaby & LGM Bonjour Miss Magic, Anika Fielitz, Ida Bergfjord & Lighting Boy v. Holsteinberg och Klara Gustavsson & Ghoice S Foto: Privat

Knöppelåsens ryttarsällskap är vidare till lag-SM i Ponnyallsvenskans elitserie efter en lång tävlingsdag på Hammarö.

Att vara med och tävla i Ponnyallsvenskans elitserie innebär att lag från olika zoner i landet tävlar i dressyr under tre omgångar. Poängen från alla lag räknas ihop efter omgångarna och de två bästa lagen i varje zon kvalar in till lag-SM som hålls i Laholm vecka 44.

I mittzonen tävlar sex lag om de två platserna och Knöppelåsen kom till start med Maja Reardon, 17, Klara Gustavsson, 16,Tess Lundaby, 18 och Ida Bergfjord, 16, under ledning av tränaren Anika Fielitz.

Fantastiskt jobb

Elitserie-omgångarna arrangerades i Örebro den 11 september, i Grankärr den 18 september i Grankärr och så nu på Hammarö då, den 1 oktober. I den första omgången i Örebro hamnade Knöppelåsens lag på en tredjeplats av sex lag. Veckan därpå gjorde laget ett fantastiskt jobb och laget vann omgången.

Först ut från laget på Hammarö var Maja Reardon och hennes ponny Carry Me up. De red ihop 63,6 %. Näst ut var Ida Bergfjord med sin ponny Lightning Boy v. Holsteinsberg. De red ihop 67,2%. Deras nästa ekipage var Tess Lundaby och hennes ponny LGM Bonjour Miss Magic som red ihop 60,6 %. Sist men inte minst så var ekipaget Klara Gustavsson och Ghoice S som red ihop 68,6% och knep en andraplats individuellt. Laget gjorde en helt fantastisk insats och hamnade för dagen på en tredjeplats.

Vann totalt

Efter mycket poängräkning efter de tre omgångarna så visade det sig att Knöppelåsens ryttarsällskap vann hela totalen och kommer att få åka till lag-SM tillsammans med Örebro Ryttarteam.

Men det reds inte bara om en plats i lag-SM utan även andra tävlingsryttare från klubben var igång under helgen.

I klassen LB:1 så red Gösta Alsterhag,13,och Jacob Fielitz,15, och båda gjorde suveräna ritter. Jacob red tillsammans med sin ponny Magic Merlin ihop 69,464% och knep förstaplatsen.Gösta och hans ponny Ryan kom strax efter med 68,5% som knep andraplatsen.

Superfin ritt

I klassen LA:1 hade Knöppelåsen ytterligare två ryttare, Evelina Håkansson,15, på ponnyn Brännornas Van Halen och Ella Petersson,18, på sin ponny Altrido Hali´s Falesia. I Evelinas ålderskategori så knep Evelina förstaplatsen på 68,8 % med en superfin ritt.

I Ellas ålderskategori så knep Ella andra platsen på 60,8 % och även hon gjorde en mycket fin ritt. Även dessa fyra ekipage tränas regelbundet av Anika Fielitz.

Artikeltaggar

HammaröHästsportKnöppelåsens Ryttarsällskap

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.