Hoppa till huvudinnehållet

Satte punkt med ny seger – klättrade en placering: ”Det som är positivt i dag”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Filip Åström firar här sitt 5–0-mål tillsammans med Morteza Ahmadi, som gjorde målet dessförinnan.
Filip Åström firar här sitt 5–0-mål tillsammans med Morteza Ahmadi, som gjorde målet dessförinnan. Foto: Oscar Walldén

Arvikas herrar såg till att sätta punkt för säsongen som vinnare för tredje matchen i rad – och klättrade en placering i sluttabellen.

Man kunde utan större bekymmer besegra nästjumbon Rottneros med 5–2, i en något avslagen tillställning.

Gästerna var sedan tidigare klart för nedflyttning till herrfemman, medan Arvika Fotboll hade chansen att nå femteplatsen i division 4-tabellen.

Så blev det alltså också. Detta då Kristinehamn samtidigt förlorade mot Töcksfors.

– Vi vinner och det är ju det som är positivt i dag. Det betyder att vi landar på fler poäng än vad vi tog ifjol och får samma placering som ifjol. Totalt sett är det väl en okej säsong, inte bra men inte heller dålig, konstaterar tränaren Fredrik Tholén.

– Vi har förlorat mot en del bottenlag när vi gjort dåliga insatser. Vi hade ambitioner att sluta högre upp i tabellen.

Oavsett har laget svarat för en stark avslutning, med fyra vinster på de fem sista matcherna – och var aldrig speciellt hotat mot Rottneros.

– Rent prestationsmässigt är inte det här någon topprestation, men de var ju liksom inställda på förhand att de inte skulle reda ut det här. Så det blev ju en jävligt avslagen historia ärligt talat.

Jefferson Parra Parra, som spelade i just Rottneros förra säsongen, gjorde två av målen.
Jefferson Parra Parra, som spelade i just Rottneros förra säsongen, gjorde två av målen. Foto: Oscar Walldén

Klar ledning i paus

Anderson Parra Parra såg till att ge hemmalaget ledningen redan i den femte spelminuten, och inom loppet av 15 minuter hade Jefferson Parra Parra utökat med dubbla mål.

Ställningen i halvtid var därmed 3–0 och det fanns inte mycket som talade för att gästerna skulle kunna ge liv i matchen.

Morteza Ahmadi och Filip Åström byggde dessutom på med ett varsitt mål i början av andra. Det kunde dock ha varit ännu större siffror än så, sett till alla chanser man skapade.

– Det kanske till och med borde ha runnit iväg ytterligare, men när vi inte har riktigt fullt fokus så har vi inte det och då blir det som det blir.

Målskytten Morteza Ahmadi var inblandad i en hel del i offensiv riktning.
Målskytten Morteza Ahmadi var inblandad i en hel del i offensiv riktning. Foto: Oscar Walldén

Sena reduceringar

Istället kunde gästerna reducera två gånger om mot slutet, vilket gav lite smolk i glädjebägaren då man gärna hade hållit nollan.

– Vi gör en jävligt bra första halvlek, sen i andra halvlek tappar vi och släpper in två mål. Det är surt, man vill helst hålla nollan såklart. Men vi vann ändå – det är det viktigaste, säger målskytten Morteza Ahmadi.

– Kul att göra mål sista matchen och avsluta på det sättet. Det är svårt att göra mål som ytterback, men jag följer med upp mycket i anfallen så chanserna kommer.

Vad tycker du om säsongen i stort?

– Vi är väldigt unga jämfört med de vi möter, så det är väldigt bra att vi ändå ligger i mitten. Vi försöker bli bättre och bättre, säger Morteza.

Tholén grämer sig också något över de insläppta målen:

– Det hade varit väldigt gött att se till att vi hade hamnat på plusmålskillnad, men det klarar vi inte av att åstadkomma. Det var det vi pratade om i halvtid om att vi vara noggranna med att se till, men det var vi inte.

Han vill inte lyfta fram någon särskild spelare för lördagens insats – men däremot en som tagit rejäla kliv under säsongen. Det handlar om unge försvararen Joel Åström.

– Han är bara 17 år, men redan en bärande spelare. Sett över hela säsongen är det han som får det mest positiva omdömet.

Målskyttar, Arvika: Jefferson Parra Parra, Anderson Parra Parra, Morteza Ahmadi, Filip Åström.

Artikeltaggar

ArvikaDivision 4 VärmlandFotbollFredrik TholénIK Arvika FotbollMorteza AhmadiSolviksvallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.