Hoppa till huvudinnehållet

Mârtenskonsert med körprofilen Gunnar Eriksson

Publicerad:
Gunnar Eriksson.
Gunnar Eriksson. Foto: pressbild

Arvika Konsertförening ger på Mârtenslördagskvällen ytterligare en konsert, denna gång en körkonsert med välmeriterade körledaren Gunnar Ericsson.

Genom åren har den värmländska kören Wermlandsensemblen haft otaliga konserter med flera av landets mest framstående körledare. Wermlandsensemblen bildades redan 1982 och har under åren haft många av Värmlands erfarna körsångare och musiker som medlemmar.

Wermlandsensemblens konserter i höst leds av en av landets absolut mest välmeriterade körledare – Gunnar Eriksson från Ljungskile i Bohuslän, men född i Bengtsfors 1936.

Gunnar är främst känd som ledare för Göteborgs kammarkör och i egenskap av Mästare har han engagerats av många av de mest framstående körerna runt om i hela världen.

Konserten i Equmeniakyrkan på lördag kväll har getts titeln "Ett solvarv" där Gunnars musik och arrangemang står i centrum för en poetisk och musikalisk resa från höst och vinter till vår och sommar med alla de skiften i stämningar och nyanser som årstiderna ger.

Artikeltaggar

Arvika kommunNöje/Kultur

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.