Hoppa till huvudinnehållet

Ludwig avgjorde i slutsekunderna: ”Mentalt viktigt mål”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Ludwig Danielsson avgjorde onsdagens match mot Hammarö.
Ludwig Danielsson avgjorde onsdagens match mot Hammarö. Foto: AN-arkiv

AHC spelade i onsdags träningsmatch nummer två för säsongen, på bortaplan mot Hammarö, och tog med sig en seger med 4-3

En seger som Ludwig Danielsson säkrade med 13 sekunder kvar att spela.

– Ett fint skott av Ludwig. Det var gott och det kändes som att det var ett mentalt viktigt mål för gruppen att få, konstaterar AHC-tränaren Linus Strömvall.

Mental viktigt inte minst för att västvärmlänningarna kanske inte riktigt hade fått utdelning för sitt spel fullt ut tidigare under matchen.

– Andra är bland det bättre jag sett på lång tid, över 20 minuter och från samtliga i truppen. Vi är rejäla över hela banan och skapar väldigt mycket lägen. Den perioden är jag väldigt nöjd med spelmässigt.

”Bara” ett

I mål gav den dock bara ett mål, då man "bara" kunde utöka sin 2-0 ledning från första till 3-0.

– I tredje tappade vi väl lite av det rejäla och upplevdes som stressiga i egen zon igen, som i första perioden. Mycket berodde väl också på deras forcering och att de blev lite mer desperat. De får lite momentum på oss i vissa delar av perioden, även om jag fortfarande tycker att vi skapar lägen nog för att stänga matchen.

Istället kunde Hammarö reducera två gånger om och sedan även kvittera till 3-3 i powerplay med två minuter kvar att spela.

Men AHC, och inte minst Ludwig Danielsson, var dock inte sugna på en förlängning och såg till att avgöra matchen till sin fördel.

Backmål

Överlag var det god effektivitet på Arvikas backar, då målen i övrigt ombesörjdes av Emil Karlsson, Jesper Nordin och Felix Brandhammar.

– Det är de som fått produktionen att lossna men det är bara en tidsfråga innan det lossnar för forwards också, de skapade läge på läge.

Nästa onsdag blir det chans till revansch för Hammarö, då det är deras tur att gästa Arvika.

Artikeltaggar

Arvika HCHammaröHockeytvåanIshockeyLudwig Danielsson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.