Insändare: Ingen risk att det byggs i hamnen i närtid

Insändare
PUBLICERAD:
Svar till Sverigedemokraterna.

Ni i Sverigedemokraternas hamngrupp uttrycker er som att ni inte fått tillgång till rapporten men gärna vill läsa den. Strax efteråt radar ni upp hur mycket fakta som helst från sagda rapport. Det kan lätt missförstås.

Sedan kommer ni med önskemål om att det inte ska byggas i hamnen som förhållandena är nu. Det tror jag att alla partier utom C som vill ha ett spahotell där och M som på nåt vis vill bygga ovanför föroreningarna håller med om. En byggnation skulle innebära fruktansvärt höga kostnader för sanering som ingen privat investerare skulle vara villig att betala och då vore det vansinne om vi lät kommunens finanser betala för det. Dessutom tillkommer kostnader för att fixa det vansinne som nu råder med ett par järnvägsövergångar som ofta är blockerade på grund av att tåg ska mötas. Bygg ett mötesspår väster om staden så slipper vi detta.

Den dag vattnet är så pass rent i Kyrkviken att man kan bada i det borde man anlägga en fin strand och hopptorn och allt möjligt men den dagen lär man nog inte få se i detta livet. Att fixa ett ställe där husbilarna kan tömma sitt bajs istället för i sjön vore en bra start.

Jag önskar att man byggde vindkraftverk på Storkasberget och visade upp hur duktiga vi är i kommunen men inser att det aldrig kommer genomföras på grund av protester från boende i de centrala delarna av staden. Jag kan tänka mig något liknande om man försöker blockera utsikten mot vattnet.

Ni i SD:s hamngrupp behöver nog inte ligga sömnlösa av oro för att det ska börja byggas i hamnen i närtid.

Patrik Ohlsson (V)

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.