Hoppa till huvudinnehållet

Speciell premiär för Berglind: ”Jag har mycket att tacka Arvika för”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Victor Berglind var tillbaka i AHC:s färger efter 15 år.
Victor Berglind var tillbaka i AHC:s färger efter 15 år. Foto: Jonas Aspetorp

Många har sett fram emot att se årets upplaga av AHC på is och i onsdags kväll gav den första möjligheten då man spelade den första träningsmatchen för säsongen.

En match som var lite extra speciell för ett av lagets nyförvärv, Victor Berglind, som gjorde comeback i AHC-färger efter 15 års "frånvaro"

– Det är ju lätt att säga att det är speciellt men det blir ju speciellt när det handlar om moderklubben. Utan Arvika Hockey hade jag inte tagit mig dit där jag lyckats vara under min karriär, konstaterar Victor.

Och hans utsocknes sejour har definitivt varit händelserik, med ett antal juniorlandskamper, ett gäng säsonger i SHL och Hockeyallsvenskan.

– Jag har mycket att tacka Arvika för och det är klart speciellt när man har en förhoppning om att ge tillbaka lite, fortsätter han.

Återförenande

Det här blev också ett återförenande med gamla kompisar.

– Jag och Pontus Strömvall har ju hängt ihop sedan vi var små, det är ju än mer speciellt att få göra det här med barndomsvänner.

Första matchen för säsongen blev mot BIK Karlskogas J20-lag och slutade med förlust efter straffar, efter att matchen slutat 4-4 efter ordinarie tid och förlängning.

– Jag var positivt överraskad över vår prestation med tanke på att vi inte varit på is alltför länge och inte pratat spel på det sättet, utan hittills har det varit mest att åka mycket skridskor och få igång kroppar och knoppar.

AHC-tränaren Linus Strömvall var nöjd med en del av det han såg, mindre nöjd med annat.

– Vi får en käftsmäll från start men annars tycker jag vi gör en bra första period, där ser vi tendenser till det vi tränat på. I andra tycker jag vi tappar nästan allt, börjar transportera puck och göra det mycket jobbigare för oss själva, analyserade Strömvall.

Vinnande stil

I tredje var hemmalaget tillbaka till en lite mer vinnande stil och lyckades också kvittera till 4-4 och ta matchen till förlängning.

– I första och tredje där ser vi att vi gör grejerna vi tränat på, vi levererar puck och transporterar den inte så mycket.

Vad står högst på att-göra-listan?

– Att få kontinuitet i 60 minuter. Det här är sjätte gången vi är på is och att det skulle vara prickfritt idag var det ingen som trodde, men man blir ändå hoppfull.

En liten försmak fick i alla fall publiken av vad som väntar, efter en händelserik sommar med bra klass på nyförvärven.

Förhoppningsfull

Victor ser också fram emot säsongen.

– Jag är väldigt förhoppningsfull. Vi har ett väldigt starkt lag på papper, men det är minst lika viktigt att vi inser att vi måste lägga ner oss för att få ihop det. Att vi är bra på papper innebär inte att vi kan åka på en skridsko och tro att vi ska vinna matcher. Det gör bara att vi måste lägga ner oss än mer för det kommer att vara många som vill slå oss.

Arvikas mål gjordes av David Mali Granberg, Emil Karlsson, Linus Frost och David Wennergren.

Max Nilsson gjorde första matchen för AHC och fick bekänna färg i en match som avrundades med inte mindre än 22 straffar.
Max Nilsson gjorde första matchen för AHC och fick bekänna färg i en match som avrundades med inte mindre än 22 straffar. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

ArvikaArvika HCHockeytvåanIshockeyVictor Berglind

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.