Hoppa till huvudinnehållet

VM-chans för Pontus: ”Spännande, roligt och lärorikt”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Arvikakillen Pontus Henriksen fick chansen i det danska innebandylandslaget.
Arvikakillen Pontus Henriksen fick chansen i det danska innebandylandslaget. Foto: Privat

Arvikakillen Pontus Henriksen fick lite överraskande, för en dryg vecka sedan, chansen att göra landslagsdebut – i det danska landslaget.

– Det kom ganska hastigt. Det var Johan Carlsson på förbundet, som har rätt så bra koll på det här, som tipsade och rekommenderade mig.

Pontus farfar kommer från Danmark och det öppnade upp möjligheten att Pontus ska kunna få spela för det danska landslaget.

Sagt och gjort. Pontus drog ner till Danmark för ett fyra dagar långt träningsläger, mitt i förberedelserna inför VM i november.

– Det var spännande, roligt och lärorikt. Men tufft. Det var hårda pass och några riktiga monsterpass emellanåt, konstaterar Pontus.

VM-klara

Danmark har ju kvalificerat sig till VM redan så förberedelserna inför mästerskapet är redan långt gångna.

– Man märkte ju att det var väldigt sammansvetsade när man kom dit första dagen, men det kom fyra andra svenskar – som spelar i SSL och allsvenskan – till den andra dagen och då blev det lite lättare.

Hur var nivån?

– Det var lite blandat, med många toppar och dalar, men bättre än jag trodde. När svenskarna kom så höjdes nivån ganska rejält.

Med ett antal svenska spelare och ett par finska förbundskaptener så är det här ett väldigt nordiskt landslag och spelmässigt var det en hel del att ta till sig.

– Det var väldigt mycket nytt för mig. Vi har två finska coacher och i deras spel och speltänk var det mycket som var nytt. Det var inte riktigt samma innebandy som jag är van vid.

Hur gick det för dig?

– Det kändes ju bra och lite bra feedback fick man.

Rent konkret feedback blev det också i och med att han blev uttagen till en kommande sexnationsturnering i Tyskland.

– Det är nästa steg innan den slutliga VM-truppen tas ut. Där ska vi spela fem matcher på tre dagar.

Rehab

Pontus tar dock definitivt inte ut något i förskott och är försiktig i sina förhoppningar.

– Det skulle vara jätteroligt att komma med till VM, men i och med att kroppen varit som den varit så är frågan om kroppen håller för all belastning.

Och parallellt med det här har han också seriespelet med Hagfors i division I att tänka på.

– Jag har en gammal korsbandsskada som spökar lite i bland och nu är det baksidan låret som krånglar. Det kan vara kopplat till den knäoperation jag gjorde, då de tog en bit av en sena därifrån.

– Nu har jag vilat de två senaste träningsmatcherna och har kört rehab, så det går åt rätt håll. Vi får prioritera och värdera och se vad vi tycker är viktigast.

Tillbaka

Pontus, som har Dottevik som moderklubb, har gått på innebandygymnasiet i Hagfors men var med och förde upp Dottevik till ettan förra vintern – trots att han bodde kvar i Hagfors.

Inför den här säsongen bytte han dock tillbaka till Hagfors.

– Jag pendlade till Arvika förra säsongen och jobbade någonstans mitt emellan, i Sunne och Karlstad.

Pontus Henriksen i Dotteviks färger förra säsongen.
Pontus Henriksen i Dotteviks färger förra säsongen. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

Dotteviks IFHagforsHagfors IBSInnebandyInnebandy-VMPontus Henriksen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.