Hoppa till huvudinnehållet

Grova mordbranden: ”Svårutrett – intresserade av uppgifter”

Publicerad:
Reporter Anton Eriksson
Anton Eriksson
anton.eriksson@arvikanyheter.se
Det brann i en fastighet på Spårgatan i Arvika i slutet av augusti. Polisen utreder grov mordbrand.
Det brann i en fastighet på Spårgatan i Arvika i slutet av augusti. Polisen utreder grov mordbrand.

Branden i hamnen i slutet av augusti är svårutredd, säger polisens utredare Jonny Thomann.

Mannen som greps, anhölls och senare släpptes är fortfarande misstänkt.

Det var på torsdagskvällen den 25 augusti som det började brinna i en fastighet i hamnen i Arvika. I fastigheten fanns både lägenheter och företag.

Branden misstänks vara anlagd, rubriceras som grov mordbrand och en man greps och anhölls under natten då branden härjade. Bevisen var dock inte så starka att det räckte till en häktning.

– Han är släppt men fortfarande misstänkt, eftersom utredningen fortsätter. Vi hör folk fortfarande, säger Jonny Thomann, utredare på polisens enhet för grova brott i Karlstad.

Det har varit problem med den tekniska undersökningen.

– Det var rasrisk på stället och vi har haft dit hund som har nosat på platsen. Vi har skickat in brandprover för att ta reda på om det har varit någon brandfarlig vätska som har använts på platsen, men det tar lite tid innan vi får svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum reds.anm).

Han fortsätter:

– Det blir svårutrett eftersom branden har orsakat skador så det i princip blir rivning. Det gick inte att gå in i trapphuset på grund av rasrisk. Det fick bli hunden som nosade.

Lång preskriptionstid

Jonny Thomann efterfrågar tips från allmänheten.

– Vi är intresserade av om någon i allmänheten har uppgifter att lämna till polisen. Brand är alltid svårutrett eftersom allt, så att säga, brinner upp.

Polisen kan inte med säkerhet säga hur och var branden startade.

– Men enligt filmer, brandkåren och förbipasserande så har vi koll på ungefär var det startade, men vi kan inte säga på metern.

Han avslutar:

– Det är lång preskriptionstid på grov mordbrand. Vi jobbar på.

”Brand är alltid svårutrett”, säger utredaren Jonny Thomann, som efterfrågar uppgifter från allmänheten.
”Brand är alltid svårutrett”, säger utredaren Jonny Thomann, som efterfrågar uppgifter från allmänheten. Foto: Joachim Lagercrantz
Thomas och Angelica flydde dramatiska branden: ”Vi kom ut i tofflor och nattkläder”Fastighetsägaren efter häftiga branden: ”Det här är ett helvete”

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusJonny Thomann

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.