Hoppa till huvudinnehållet

Guldregn för charmören från Charlottenberg: "Blev helt överlycklig"

Publicerad:
Till slut meddelade juryn att Anton Älvstrand tagit sig vidare i ”Idol”. Foto: TV4

Med elefantsteg fortsätter Anton Älvstrand sitt äventyr i årets upplaga av "Idol".

Det satt hårt inne, men under onsdagens avsnitt charmade han juryn så pass mycket att han fick jubla i ett guldregn.

"Vi kan inte leva utan din charm och talang" sa de fyra i "Idol"-juryn när en nervös Anton Älvstrand stod och väntade på sin dom. Det var länge ovisst huruvida han skulle ta sig vidare till nästa moment i tävlingen eller inte.

– De vet att jag inte har svårt att visa känslor, att jag är känsloladdad, så det var nog det de spelade lite på när de höll mig på halster, säger Anton Älvstrand till NWT.

– Jag blev helt överlycklig när jag till slut fick beskedet.

Tillsammans med bandet framförde han The Beatles "Come Together" från albumet "Abbey Road".

– Jag tycker det är en frän låt. Med den kunde jag visa upp mig som entertainer. Jag ville sticka ut. Hade jag valt en kärlekslåt hade det varit svårt att få till någon trovärdighet i det, jag är inte kär just nu. Jag satsade på charmen min i stället och körde på.

Livet har förändrats en hel del för charmören från Charlottenberg Anton Älvstrand. Jobbet på macken har inte direkt hjälp honom med anonymiteten, i allt större utsträckning börjar han bli en kändis i bygden.

– Det känns gött att äntligen kunna prata om det här nu när programmet har visats. Det är ju några månader sedan det spelades in. Nu kan jag lätta på ventilen. Det har inte varit lätt att hålla på hemligheten att jag gick vidare, och det har inte hjälp att jobba på macken. Där är det väldigt mycket folk som hela tiden har frågar hur det gått för mig.

Anton Älvstrand jublade med benen i vädret efter beskedet.
Anton Älvstrand jublade med benen i vädret efter beskedet.

”Ett enda stort frågetecken”

Nu väntar "Sista steget" och kvalveckan som sänds med start den 15 september.

– Allting är egentligen ett enda stort frågetecken. Vi får se hur det blir. Åker jag ut under kvalveckan blir det som att snubbla på mållinjen känner jag. Det blir spännande.

De två veckorna fram tills det är dags att återigen synas i tv-rutan fyller Anton med träning och musik.

– Jag lyssnar mycket på lugn musik, jag behöver det för att fixa stressen. Mando Diao är en favorit, deras låtar på svenska. De får mig att slappna av. Frödingtolkningarna är fina. Visst känner jag en press, men jag är med i "Idol" för min egen skull, jag vet vad jag vill och jag vet vad jag kan. Jag känner ett stort stöd från Värmland, från alla jag känner och de som hör av sig med fina. Det värmer otroligt mycket.

Anton Älvstrand är tillsammans med Ida Hallquist och Luka Nemorin de värmlänningar som hittills har visat upp sig i "Idol". Nästa vecka visas uttagningarna från Malmö.

Artikeltaggar

BensinmackCharlottenbergGustaf FrödingIda HallquistIdolKändisarKänslaLuka NemorinMalmöMando DiaoMusikNöje/KulturNWTThe BeatlesTVTV4

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.