Hoppa till huvudinnehållet

Spanjor spelar på Sjövinden

Publicerad:
Georg Gulyás
Georg Gulyás Foto: Robert Furuhovde

På söndag inleder Arvika konsertförening hösten med spansk impressionistisk gitarrmusik på Sjövinden i Arvika hamn.

Det är gitarristen Georg Gulyás, tillika lektor på Ingesund, som spelar och berättar om tonsättarna, musiken och tiden

Georg Gulyás är dessutom aktuell med en ny cd med musik av Heitor Villa-Lobos. Han har tidigare gett ut musik av Agustín Barrios, Benjamin Britten, J.S. Bach samt två skivor med spansk och latinamerikansk musik.

Gulyás har studerat vid Juilliard School i New York och har solistdiplom från Paris och från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som solist har Gulyás uppträtt tillsammans med bland annat Kungliga Filharmonikerna, Helsingborgs symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Thüringen Symphonie, S:t Petersburg Symphony Orchestra och turnerat runt omkring i Europa, Japan, Ryssland, Nord- och Sydamerika.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.