Hoppa till huvudinnehållet

Nils vill utmana Vranckx

Publicerad:
Nils Andersson är laddad för att ta upp kampen med mästerskapsledande Viktor Vranckx.
Nils Andersson är laddad för att ta upp kampen med mästerskapsledande Viktor Vranckx. Foto: KMS

Westomföraren Nils Andersson åker till VM-deltävlingen i Riga som tvåa i FIA RX2e Championship.

Med två andraplatser i de inledande deltävlingarna så ligger Nils Andersson på en fin andraplats i mästerskapstabellen, med endast sex poäng upp till ledningen.

I första deltävlingen i Höljes gav Nils belgaren Viktor Vranckx en rejäl match in över mållinjen, medan huvudkonkurrenten fick en allt för enkel resa senast i norska Hell, något som den unge Westomföraren tänker ändra på.

Tredje tävlingen

Nu till helgen fortsätter serien med den tredje deltävlingen i Bikernieki, i utkanten av Lettlands huvudstad Riga.

– Banan är lite speciell. En racingbana som kompletterats med ”gruspartier” där gruset egentligen består av grov betong toppat med sand… Fästet är helt otroligt och till skillnad mot de flesta andra banor är det i princip ingen ”track evolution”, det vill säga det spelar oftast inte en avgörande roll för tiden i vilket heat man hamnar, så länge väderförhållandena är de samma.

Däckslitage

Men det finns också en baksida.

– Det extrema fästet gör också att det blir ett större däckslitage än normalt, ett spännande inslag då vi i år endast förfogar över ett set däck att använda till hela tävlingshelgen. Däremot är startpositionen oerhört viktig och efter otur i lottningen av första heatet både i Höljes och Hell, hoppas jag nu på bättre tur i lottningen. I Riga är startsvängen en tvär chikan klädd med betongbalkar. Här kan tävlingen lätt ta slut om man är för våghalsig, konstaterar Arvikaföraren.

Artikeltaggar

Nils AnderssonRallycrossRallycross-VMRX2e

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.