Hoppa till huvudinnehållet

Idol-Anton tog hjälp av Ed Sheeran: "Min glädje och energi går igenom rutan"

Publicerad:
20 aspirerande ”Idol”-deltagare blev elva efter tisdagens avsnitt. Anton Älvstrand från Charlottenberg var en av de som gick vidare. Foto: TV4

Under tisdagskvällen var det återigen dags för charmören från Charlottenberg att försöka få "Idol"-juryns gillande.

Den här gången tog Anton Älvstrand hjälp av Ed Sheeran.

Att sjunga a cappella har visat sig vara något som passar Anton Älvstrand alldeles utmärkt. I förra avsnittet av TV4: talangsåpa ”Idol” la han gitarren åt sidan och imponerade med sin tagning av Albin Lee Meldaus "Min favoritvals".

Nu skulle hans a cappella-sång testas ytterligare och den här gången valde han att sjunga Ed Sheerans "Castle on the hill".

– När jag gick upp inför juryn kände jag mig osäker på om jag verkligen hade valt rätt låt, berättar Anton Älvstrand.

– Jag tog en låt som jag vet att många gillar, vilket borde göra halva jobbet tänkte jag. Men så blev det inte. Det blev nästan tvärt om. Jag skulle ha lyssnat mer på mig själv och valt en låt som speglar mig som artist.

Han menar att låtvalen hör till helhetsbilden, de val deltagarna gör speglar hur de ser på sig själva.

– Och hur mogen i sitt artisteri man är.

Charmen och dialekten håller han kvar.
Charmen och dialekten håller han kvar. Foto: TV4

Juryn såg tveksam ut när Anton Älvstrand sjungit, stämningen tätnade ännu mer när han utbrister:

"Om jag inte går vidare blir jag helt förstörd. Kommer aldrig att sjunga igen".

Det var hårda ord, var det så det kändes?

– Haha, nja. Nu klipptes det bort, men jag sa direkt efter att jag hade sagt det där att jag skojade. Att jag sa det med glimten i ögat. Nu gick det ju bra som tur är. Annars hade jag fått käka upp det där.

De senaste dagarna har kommentarerna strömmat in från tittare som följer talangjakten.

– Folk har skrivit så jättefint till mig. På sociala medier och sms och annat. Det gör mig så glad och får mig att vilja satsa ända in i kaklet. De skriver att jag har en fin röst och att det syns att jag brinner för musiken. Min glädje och energi går igenom rutan, tycker de.

Du var väldigt nervös inför att se dig själv på tv, hur tycker du att du sköter dig?

– Än så länge sköter jag mig bra. Jag är glad och försöker hålla kvar charmen även om omständigheterna inte är de bästa. Jag är ju under stor press och det är nervöst. Och dialekten har jag kvar, den har inte städats bort.

I onsdagens program ska de kvarvarande deltagarna sjunga med band.

Artikeltaggar

Albin Lee MeldauCharlottenbergDialektEd SheeranIdolKändisarNöje/KulturSociala nätverkTVTV4

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.