Hoppa till huvudinnehållet

Nära medalj för Mona Brorsson den sista VM-dagen

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Mona Brorsson var med i medaljstriden till det sista skyttet i söndagens masstart.
Mona Brorsson var med i medaljstriden till det sista skyttet i söndagens masstart. Foto: Christine Olsson

Under söndagen avslutades VM i rullskidskytte i Ruhpolding i Tyskland.

Det var masstarter som gällde och Mona Brorsson var nära en fullträff när hon slutade fyra.

– Det är såklart lite snöpligt när man är så nära en pallplats men jag är jättenöjd, säger hon.

Efter att Mona Brorsson inlett med att komma på plats 13 och 25 i de två första tävlingarna i VM fick hon till ett riktigt bra lopp under söndagen.

Hon var med i täten direkt med ett fullt skytte vid det första besöket på skjutvallen men i det andra skyttet hade hon en bom.

Efter ett fullt skytte på nytt låg hon fyra inför den sista skyttet och när framförvarande Marketa Davidova missade ett skott fanns det en liten medaljchans för Brorsson, men när hon missade sitt fjärde skott försvann den chansen.

– Det är såklart lite snöpligt när man är så nära en pallplats men jag är jättenöjd, det var ett stort steg framåt om man jämför med de första dagarna. Jag fick framför allt till skyttet i dag och är med och skjuter om det i sista skyttet. Där vet jag om att det finns en liten chans att kliva upp på pallen, säger Brorsson.

Ett bra kvitto

I mål var hon 57 sekunder efter vinnande Dorothea Wierer och till bronsplatsen var det 26 sekunder.

– Jag räckte inte riktigt hela vägen fram den här gången, men kvittot säger att vi har gjort väldigt mycket rätt det här året och det är bara att jobba vidare på smådetaljerna.

Och att få tävla i ett VM på sommartid när det är långt kvar till att vintersäsongen kör igång gillar Brorsson.

– Det var jättekul och jag gillar ju att tävla. Det är lite lättare att få ut det lilla sista när man tävlar och det är ett perfekt sätt att mäta sig med konkurrenterna. Nu fick jag det bekräftat att jag ligger bra till i träningen. Jag hoppas absolut att det blir VM på sommaren fler gånger.

Fila på skyttet

Hon utvecklar sina tankar om de detaljer som hon ska fokusera på framöver.

– Jag kommer att fila extra på skyttet kvinna mot kvinna. Jag fick ihop det bättre i dag men jag kan fortfarande göra mer. Det var lite mycket bom den här helgen och jag behöver få med mig att skjuta bra när det är mycket folk omkring och att det är mycket som gäller.

För Linn Persson blev det en 14:e plats i masstarten. Hon hade sammanlagt fem bom och var slagen med 2.13 av vinnande Wierer.

Artikeltaggar

Linn PerssonMona BrorssonRuhpoldingSkidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.