Hoppa till huvudinnehållet

Mona Brorsson nära pallen i SM: ”Fick ett bra kvitto att träningen fungerat”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Mona Brorsson var nära en pallplats i lördagens distanslopp under rullskidskytte-SM, men fick nöja sig med en fjärdeplats.
Mona Brorsson var nära en pallplats i lördagens distanslopp under rullskidskytte-SM, men fick nöja sig med en fjärdeplats. Foto: SSF

Rullskidskytte-SM gick av stapeln i Östersund under helgen.

Mona Brorsson gjorde det bra, med både skytte och åkning som lovar gott inför vintern.

– Jag är nöjd men vill ha en pallplats, sa Brorsson efter lördagens fjärdeplats i distansloppet, vilket hon följde upp med att bli femma i sprinten.

När rullskidskytte SM avgjordes under helgen så var det först ett inledande lopp med längdskidor på fredagen för att följas upp på lördagen med en distanstävling och avslutades på söndagen med en sprint.

Mona inledde fredagen med att åka längdtävling utan gevär och blev där femma, 30 sekunder från segern.

– Jag har en bra känsla och fick ett bra kvitto att träningen fungerat och jag visar att jag fortfarande kan bli bättre. Med träningen är jag i fas, jag har fått vara skadefri. Jag har varit lite sliten ibland, men inte över gränsen, så allt går enligt planen, säger Mona Brorsson.

Nöjd med skyttet

Distansloppet över 12,5 km på lördagen började med en bom i första skyttet och sen ytterligare en i sista.

– Ett lite bättre slutvarv hade behövts men formen är god och konkurrensen är ju stenhård. Jag vet ju att ett pallrace här hade lika gärna kunnat räcka till pallen i världscupen.

Det blev en placering bättre i lördagens tävling och Mona slutade fyra, 2.43,2 efter segraren Elvira Öberg.

– Skyttet är jag nöjd med, 90 procent träff måste man ändå vara nöjd med. Men jag är inte van vid den här hårda belastningen ännu, så jag får väl vara nöjd.

”Mycket jobbigare”

Trots två bra lopp så var det ändå en revanschsugen Mona som laddade inför söndagens race, men erkände att det hade varit två tuffa dagar.

– Det har varit varmt och med ett längdrace i benen sen fredagen, och fem varv idag (lördag) med bössan, det var mycket jobbigare. Jag tyckte det var hemskt. Jag lider lite av värmen, men det brukar ju inte vara så här varmt – jag är ju en vinteridrottare, avslutade Mona.

Det blev dock ingen pallplats heller under söndagen för västvärmländskan.

En bom i det liggande skyttet blev för kostsam för Brorsson, som revanscherade sig i ståskyttet. Precis som i fredagens längdtävling slutade hon femma i sprinten – knappa minuten efter Elvira Öberg som alltså segrade på nytt, efter ett felfritt skytte.

Artikeltaggar

Mona BrorssonSkidskytteÖstersund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.