Hoppa till huvudinnehållet

Sverigeeliten gör upp i Arvika – med två hemmahopp: ”Det blir en tuff fajt”

Publicerad:
Hemmahoppet Hilda Andersson, Arvika IS, tog SM-guld i våras och knep dessutom en imponerande pallplats i världscupen.
Hemmahoppet Hilda Andersson, Arvika IS, tog SM-guld i våras och knep dessutom en imponerande pallplats i världscupen. Foto: Tranemo Cykelsällskap

På lördag gör Sverigeeliten upp i cykeltrial på Vik – då Arvika står som värd för den första Swe cup-deltävlingen.

Två hemmahopp i form av syskonen Ludvig och Hilda Andersson finns med.

– Det blir spännande, säger tävlingsledaren Christian Andersson.

Det är Arvika IS som står för arrangörskapet. Banan står redo att ta emot flera åkare ur Sverigeeliten.

– Vi hoppas på inte alltför mycket regn, det blir betydligt svårare när det regnar. Men det ser okej ut just nu, konstaterar tävlingsledaren Christian Andersson.

Man har börjat få en viss rutin på att arrangera tävlingar i just cykeltrial nu.

– Lite grann så, även om det är nya banor varje gång. Vi har ju kört den här serien förut och även haft SM, säger Andersson.

Hur många kommer till start?

– 18-20 kanske. Vi har haft lite problem efter corona, som i alla sporter, så vi har tappat en del utövare. Men det är många som provar på och testar. Kanske en del som kommer och tittar nu och förhoppningsvis blir intresserade.

På herrsidan kommer hemmahoppet Ludvig Andersson till start, regerande svensk inomhusmästare, som får tufft motstånd i form av bland annat regerande utomhusmästaren Alexander Karlsson.

– Det blir en tuff fajt. Vi har även Tobias Hult med, som är tillbaka från en skada, och är en av favoriterna.

Systern Hilda Andersson har redan hävdat sig bland världseliten, då hon blev trea i en världscuptävling under våren, och får gälla som favorit bland damerna. Även landslagskollegan Nadine Kåmark, Partille, finns med bland de startande.

– Sen har vi Lucas Persson som kör i B-klassen och tre nya tjejer som kommer underifrån som kör i nybörjarklass.

Vad finns det för utmaningar på banan?

– Det är väl om det blir regnigt, då blir det halt och tufft. Annars tror jag vi har fått till en ganska varierande bana, det är lite blandat med sprängsten och cementsten. Man får visa alla sina meriter för att klara sig igenom, det gäller att ha en bra bredd.

Som det ser ut blir det endast två deltävlingar i Swe Cup, vilket innebär att viktiga poäng står på spel i Arvika. Om två veckor arrangeras den andra, i skånska Laholm.

Artikeltaggar

ArvikaArvika IdrottssällskapChristian AnderssonCykeltrialCyklingSwe Cup

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.