Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Storpublik på sommarens sista Sommarkväll i stadsparken

Publicerad:
Johan Birgersson hälsade alla välkomna till denna fina augustikväll i stadsparken.
Johan Birgersson hälsade alla välkomna till denna fina augustikväll i stadsparken. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Sommarens andra och sista Sommarkväll i stadsparken gick av stapeln under onsdagskvällen. Det stora dragplåstret var naturligtvis Bolibompa för barnen med Ayla Kabaca från SVT. Hon bjöd verkligen upp till dans och underhållning för barnen, och det gick inte att ta fel på den glädje som hon delade med sig till alla, stora som små.

En musikalisk trerätters meny – så lät det när Johan Birgersson presenterade kvällens artister i denna sommars sista underhållning, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Först ut var då Ayla Kabaca, känd från SVT:s Bolibompa. Hon satte verkligen fart på barnen med dans på scenen, ner bland barnen i publiken. Alla barn sjöng med, likaså föräldrar och mor och farföräldrar.

Här sitter Minea Sand, Minnie Grenhage och längst till höger Malin Wiman i spänd förväntan på Bolibompa.
Här sitter Minea Sand, Minnie Grenhage och längst till höger Malin Wiman i spänd förväntan på Bolibompa.

Hennes sångbudskap handlar till stor del om barnkonventionen, om alla barns rättigheter, att få leka, äta sig mätt och ha tak över huvudet varje dag.

”Varm korv boggie” var en av hennes låtar som verkligen var medryckande, samtliga barn och vuxna sjöng med.

Huvudrätten

Johan Birgersson tog själv hand om andra delen med sin egen sång, där texten innehöll en rad som denna ”vill inte att sommaren skall ta slut”. Också en dikt på ren dialekt.

Ungdomarna i bandet Friar Park gjorde en god insats med Beatlesinspiration, också ett arv att föra vidare, skickligt utfört av de unga musikerna, och troligen många äldre som minns tillbaka på Beatles och George Harrissons traditionella musik.

Rumänsk inspiration

Freja Apelqvist visade hur man hanterar en cello med stor skicklighet när hon spelade ”Armondo Coram” av J S Bach, sedan tillsammans med systern Nikita och Robert i låten ”Ave Maria”. Bägge systrarna har sina rötter från Fryksdalen, men också från Rumänien. Familjen bodde där i Rumänien i tretton år när pappan fick jobb där, men 2019 kom de tillbaka till Sverige.

 • "Hej alla barn" en välbekant fras, här av Ayla Kabaca från Bolibompa när hon äntrade scenen i första delen av kvällens meny.
  "Hej alla barn" en välbekant fras, här av Ayla Kabaca från Bolibompa när hon äntrade scenen i första delen av kvällens meny.
 • Mycket folk på sommarens sista Sommarkväll i stadsparken.
  Mycket folk på sommarens sista Sommarkväll i stadsparken.
 • Fullt ös i stadsparken denna onsdagskväll.
  Fullt ös i stadsparken denna onsdagskväll.
 • Alice med mamma Maria Nordström från Arvika gillar Bolibompa
  Alice med mamma Maria Nordström från Arvika gillar Bolibompa
 • Ayla satte fart på alla.
  Ayla satte fart på alla.
 • Beatles-stuk och klassisk rock av bandet Friar park.
  Beatles-stuk och klassisk rock av bandet Friar park.
 • T-Bear & the Dukes.
  T-Bear & the Dukes.
 • Freja Apelqvist, cello.
  Freja Apelqvist, cello.

Nu kommer vi till de båda komikerna och musikanterna Gunnar Skog och Bosse By med låtar från ”Gûnnerske”, med mycket humor och glada skratt och andra stôlligheter.

Andreas Koppfeldt, dragspelsvirtuosen tar plats på scenen med sitt dragspel och två låtar, den andra låten ”Viggen” , applåderna varade länge efter den blivande bonden och dragspelaren Andreas.

Så var det dags för Mangskogingen, levande legenden och förste initiativtagaren till kvällar som dessa, Göran Bryntesson att ta plats på scenen. Fantastisk sång och musik blandat med någon ”Elis i Taseruds”-historia gladde samtliga i publiken, denna kväll gissningsvis över 1200 eller mer.

Efterrätten

Framemot åttatiden tog T-Bear & the Dukes med Lotta D plats på scenen. Denna Arvikabaserade grupp som turnerat runt om i Europa och Sverige, ja till och med till Mangskog. Imponerande!

Häftig musik och sång som fick publiken att ryckas med i takterna.

Sammanfattningsvis kan man säga att det blev en lyckad augustikväll i stadsparken. Perfekt väder, mycket publik och bra artister. Detta lovar gott inför nästa års underhållning.

– Man kan säga att dessa två kvällar som varit i år, är för de som inte kan åka på semester av olika anledningar, var Johan Birgerssons slutkommentar.

Artikeltaggar

ArvikaNöje/Kultur

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.