Insändare: Krokben att rösta på S

Insändare
PUBLICERAD:

Man har svårt att tro att någon på fullaste allvar uppmanar folk att rösta på en S-ledd regering. Det blir ju som att sätta krokben på både sig själv och andra. Det verkar som om man ännu en gång ska gå till val på att lösa problem som man själv har skapat. Höjda skatter och höjda bidrag är lösningen på allt! När Stefan Löfven avgick så myntade han orden: "Sju fantastiska år"

Visst ...

-Arbetslöshet som är bland EU:s högsta. Inför valet 2014 sa han att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet 2020. Redan innan coronapandemin stod det klart att vi var långt från målet. Samtidigt som vi har hög arbetslöshet, arbetar de som jobbar hårdare än någonsin. Därtill höjer man nivåerna i A-kassan för att råda bot mot problemet....

-Elbristen i Sverige kommer att bli påtaglig för alla i vinter. Inför valet 2014, försökte Annie Lööf lämna över en rapport om framtidens energibehov från energimyndigheten, vilket Löfven avfärdade som "Käbbel". Nu står vi här med elbrist, och två stängda kärnkraftverk. Samtidigt varnar energimyndigheten för att elen eventuellt kan komma att stängas av i perioder i elområde 3 och 4 i vinter. Ett förväntat kilowattpris på 40 kr/h har också förts fram som en realitet vissa perioder på dygnet när det är kallt.

-Sjukvårdsköerna uppgår till cirka 170 000, innan pandemin uppgick den till 120 000. Samtidigt jobbar sjukvårdspersonal väldigt hårt, och borde få mer uppskattning än vad de får. Detta samtidigt som vi har hög arbetslöshet.

-Skolan är även den ett misslyckande med en utbildningsminister som förskönar PISA-undersökningar för att försöka få resultaten att verka bättre än vad de är, genom att exkludera svaga elever. Vi har ju även en tidigare utbildningsmininster i regeringen, Gustav Fridolin (MP), som skulle fixa skolan på 100 dagar, men han försvann....

-Gängvåldet har ett fast grepp om Sverige. Värst i Europa, där påskkravallerna i Örebro visar hur illa ställt det är i Sverige. Trots straffrabatt så är landets fängelser överfulla. Det är så illa ställt att en del länder avråder sina medborgare från att åka hit.

-Bankskatt är även den ett påhitt av sittande regering. Utöver påhitt som bolånedirektiv, skuldkvoter, amorteringskrav och penningtvätt, där man antar att alla kontanter är att betrakta som svarta pengar. så har man infört en bankskatt. Denna skatt beräknas ge cirka sex miljarder till statskassan årligen, vilket motsvarar årskostnaden för cirka 6000 anställda i banksektorn. Är det då konstigt att Handelsbanken väljer att lägga ner hälften av sina kontor i Sverige,varav ett i Arvika ?

-Bränslepriser som är bland de högsta i världen, där cirka 60 procent utgörs av skatter.

Detta var bara lite "skrap på ytan" vad gäller resultatet av denna regerings politik. Det känns som om vi har hamnat långt inne i en återvändsgränd, och man kan hoppas att även de som har lärt sig att rösta på S förhoppningsvis även har lärt sig att tänka och dra egna slutsatser. Det här kan inte fortsätta! Om vi har gått vilse nu, så kommer vi att vara ännu mera vilse om fyra år, om vi får en S-ledd regering efter den 11 september. Resultatet talar sitt eget tydliga språk.

Moderat, så klart!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.