Insändare: Dubbelt upp, Linus Carle!

Insändare
PUBLICERAD:

Tack, Linus Carle för ditt försök att tippa valet i Eda. 11,5 procent för Sjukvårdspartiet i Eda kan tyckas vara bra för ett nytt parti men jag tror att du underskattar vilken effekt som de senaste årens händelser kommer att få på valresultatet.

Det stämmer att Sjukvårdspartiet har valets största profiler bland våra 16 kandidater. Men inte har vi roffat åt oss dessa profilerade namn. Sanningen är att ingen av oss skulle vara kommunpolitiker om inte Sjukvårdspartiet i Eda fanns.

Hälften av Sjukvårdspartiets kandidater har en bred erfarenhet av Edapolitiken. Vi vågar stå för det vi tycker. Våra kandidater har tillsammans en lång erfarenhet av vårdyrken. Flera har en gedigen kunskap om personalpolitik och arbetsmiljöarbete samt en bred erfarenhet av kommunal verksamhet. Marcus Olsson har lärt sig mycket om energi det senaste året. Tess Lundaby är alla ungdomars kandidat.

Socialdemokraterna kommer att tappa kraftigt beroende på att de har svårt att hålla en rak linje genom alla tre beslutsinstanser oavsett vilken fråga som det gäller. Listettan gör självmål i TV genom att vägra svara på hur partiet ser på skolstrukturen i Eda. Hon tänker inte tala om för väljarna vad sossarna kommer att föreslå om skolan efter valet. Dessutom kan hon inte förklara varför väljarna ska rösta på sossarna. Det tror jag ingen annan kan heller.

Centerpartiet säger tack och hej till sina väljare i de viktiga valdistrikten Köla-Skillingmark och Koppom. Det är ingen där som vill få sin boendemiljö förstörd av vindkraftsindustrier. Dessutom velar den nya listettan angående skolstrukturen. Den ska behållas, men bara ”så länge vi kan”. Det går bara att tolka som att centern är beredda att förhandla bort högstadiet i Koppom och en av låg- och mellanstadieskolorna.

Moderaterna och liberalen kommer att förlora kraftigt eftersom de under lång tid har hållit ihop med Socialdemokraterna, utan att få något riktigt politiskt inflytande av det.

De flesta partier kommer att tappa för att de vägrar att ställa upp på den öppenhet som Sjukvårdspartiet i Eda står för. Väljarna är trötta på den tystnadskultur och brist på medborgardialog som förekommer i Eda kommun.

Väljarna är också klokare än alla de partier som tycker att en föråldrad vindbruksplan ska finnas kvar som inbjudningskort till företag som vill bygga vindkraftsindustrier i Järnskog, Köla, Skillingmark och Häljeboda.

Linus Carle, dubbla ditt tips till 23 procent för Sjukvårdspartiet i Eda så kommer du sanningen mycket närmare.

Oavsett vilket parti som en väljare röstar på till riksdagen så är Sjukvårdspartiet ett parti som det går att lita på i både Eda kommun och region Värmland!

Hans Nilsson

Sjukvårdspartiet i Eda

Kommunalrådskandidat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.