Hoppa till huvudinnehållet

25-årig man åtalad – bar batong på Järnvägsstationen i Arvika

Publicerad:
Genrebild
Genrebild Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-års-åldern ska under lördagen ha påträffats bära en batong på Järnvägsstationen i Arvika. Mannen är nu åtalad - misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Det var under lördagen strax efter klockan 16 som en 25-årig man, hemmahörandes i Sunne kommun, påträffades bära på en batong på Järnvägsstationen i Arvika.

Med anledning av Arvika Hamnfest som pågick nära intill järnvägsstationen var en polispatrull utstationerad på platsen för att observera ankommande tåg.

När patrullen ska lämna tågstationen kommer den misstänkte mannen gåendes. Av okänd anledning visiterar de mannen och anträffar då en expanderbar batong i hans ryggsäck.

Enligt polisen saknade mannen befogenhet att bära batongen på allmän plats.

Mannen är därför nu åtalad misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

”Jag samlar på batonger”

Den 25-årige mannen nekar själv till brottet.

Enligt förundersökningsprotokollet ska han till sitt försvar ha sagt att han ”samlar på batonger” och att han ”trodde inte det var olagligt att ha den med sig”.

Han uppgav vidare att han fått batongen i present och att den införskaffats från internet.

Batongen är nu konfiskerad och det yrkas på att den förverkas från den misstänkte.

Artikeltaggar

ArvikaArvikaBrott & blåljusBrott mot knivlagenPolisenSunne kommunSunne kommun

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.