Hoppa till huvudinnehållet

VM-rallyt över för Solberg efter krasch: ”Är förkrossad”

Publicerad:
Oliver Solbergs VM-rally är över. Tidigt på fredagsmorgonen kraschade han. (Arkivbild)
Oliver Solbergs VM-rally är över. Tidigt på fredagsmorgonen kraschade han. (Arkivbild) Foto: Francesco Palberti

Tidigt på fredagsmorgonen kraschade Oliver Solberg i finska VM-rallyt. Han och kartläsaren Elliott Edmondson kunde ta sig ur bilen själva – men rallyt är över för värmlänningens del.

– Jag saknar ord för hur jag känner just nu, skriver Solberg på sitt twitterkonto.

Finska VM-rallyt är över för Oliver Solberg. Tidigt på morgonen kraschade han på den snabba Laukka-sträckan och bilen är såpass svårt skadad att den inte går att fixa för en fortsättning i rallyt.

Solberg kom brett in i den första kurvan, körde på någonting och voltade. Kraschen kom 300 meter in på sträckan.

På Solbergs twitterkonto meddelades snabbt att Oliver och kartläsaren Oliver Edmondson var okej. De kunde ta sig ur bilen på egen hand.

Lite senare kom en uppdatering från Oliver på samma konto.

– Jag saknar ord för hur jag känner just nu. Tidigt på SS2 tappade vi kontrollen och voltade. Jag är förkrossad för hela teamet som har jobbat så hårt. Det känns rätt tufft just nu, men vi måste försöka hålla huvudet högt och kommer tillbaka starkare.

Solberg fick ta emot många meddelanden med värme och omtanke efter kraschen.

– Tyvärr är vårt Rally Finland över innan det ens han börja. En del skador på bilen gör att vi inte kan köra vidare i helgen. Det är svårt att ta in, och jag är så ledsen för teamets skull. Vi måste blicka framåt nu, och när Ypres Rally närmar sig om ett par veckor. Tack till alla er som skickat support och fina meddelanden. Det betyder verkligen mycket, skriver han på twitter.

SS2 – Laukka

Laukka-sträckan är en klassiker i det finska VM-rallyt. Sträckan mäter 11,75 kilometer. Den inledande kilometern är smal och krokig, efter detta kommer flera längre bitar där förarna kan komma upp i hastigheter runt 200 kilometer i timmen. Sträckan beskrivs på WRC:s hemsida som den kanske snabbaste sträckan i rallyt.

Artikeltaggar

MotorsportOliver SolbergWRC

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.