Hoppa till huvudinnehållet

Efter struliga säsongen – Lang klar för hockeyallsvensk klubb: ”Ville tillbaka”

Publicerad:
Viktor Lang har de senaste säsongerna spelat i Tjeckien, senast i högstaligan med  HC Plzen, men återvänder nu till Sverige och Hockeyallsvenskan.
Viktor Lang har de senaste säsongerna spelat i Tjeckien, senast i högstaligan med HC Plzen, men återvänder nu till Sverige och Hockeyallsvenskan. Foto: HC Plzen

Viktor Lang presenterades av Södertälje SK på onsdagskvällen.

Viktor kommer närmast från spel i Tjeckien, där han spelat för HC Plzen på en backplats i högstaligan, och nu väntar alltså Hockeyallsvenskan med SSK.

– Jag blev kontaktad av Södertälje i början på juli första gången, jag sa att jag var intresserad och dagen efter hade jag ett kontraktsförslag. Sedan visade de att de verkligen ville ha dit mig och suget för spel med SSK växte, annars ska man ju egentligen ha lite is i magen, kommenterar Viktor.

Viktor Lang drabbades av blodpropp: ”Svårt att andas”

Viktor kommer från en strulig säsong, som innehöll såväl fotskada och propp i lungan, så det var ingen drömsits inför kommande säsong.

– Nej det är klart med tanke på att marknaden har ändrats tack vare situationen i KHL, plus min säsong i ryggen, så var det dålig tajming. Jag ville tillbaka till Sverige igen, jag hade lite kontakt med Karlskoga tidigt men de gjorde klart på backsidan snabbt.

Vart står du dig till hösten i allsvenskan tror du?

– Svårt att säga såklart, jag går in med en hög men samtidigt realistisk målsättning.

Hur är din fysiska status i nuläget?

– Foten känns bra efter operationen och jag har tränat på riktigt bra. Jag har lagt om min försäsongsträning, med mer kvalité och mindre volym. Jag började studera till personlig tränare på distans i februari och har fått lite idéer som jag ville testa.

Viktor såg brorsan VM-debutera – på plats: ”Lite surrealistiskt”

Viktor åkte till Södertälje på onsdagen för ett par dagar bestående av diverse tester med laget, och han fick snabbt kvitto på att egenträningen funkat.

– Jag gjorde personbästa på 3000 meter på 11.04 och var bäst i laget på det, trots att jag inte kört mycket löpning inför. Ett bra kvitto på att jag är på rätt spår.

Hur känns det att vara tillbaka i ett svenskt lag igen?

– Även om jag trivts i Tjeckien var det skönt att komma till testerna och alla pratar svenska. Jag känner ingen i truppen sen innan men det verkar vara ett gott gäng.

Hur ser SSK:s förväntningar på laget ut inför kommande säsong?

– Det som nämnts är att man ska börja ha en mer realistisk syn. Man fick kvala sig kvar i våras, även om man har siktet på SHL igen så känns det som dom har ett sunt tänk.

Viktor flyttar till Södertälje efter kommande helg och sedan rullar säsongen igång inom en snar framtid.

– Vi kör väl på med fys till veckan och sen går vi på is och fortsätter med fys där istället veckan som kommer, avslutar Viktor.

Artikeltaggar

Arvika HCHockeyallsvenskanIshockeySödertäljeViktor Lang

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.