Hoppa till huvudinnehållet

Sverigeeliten i slägga på plats i Arvika: ”Blev extra taggad”

Publicerad:
Sara Forssell från Motala segrade i släggtävlingen i Stjärnspelen.
Sara Forssell från Motala segrade i släggtävlingen i Stjärnspelen. Foto: Roger Nilsson

Söndagens damtävling i slägga i Stjärnspelen samlade i princip hela Sverige eliten förutom VM-deltagaren Grete Ahlberg. Resultaten lät inte vänta på sig utan kom redan i första omgången då segrande Sara Forssell från Motala slog till med 65.33 meter, något som övriga fältet inte kunde svara upp till.

– Kastet kändes inte så värst bra så jag blev förvånad när det var såpass långt, jag blev extra taggad då jag kände jag hade mer i mig men tyvärr tog jag i lite för mycket istället även om jag avslutade med ett par kast som var helt okej, kommenterade Sara.

Hon hade ett par kast till över 60 meter utan att få till någon fullträff uppemot personbästa på 66.91.

Spårvägens Rebecka Hallerth kom tvåa i släggtävlingen.
Spårvägens Rebecka Hallerth kom tvåa i släggtävlingen.

Närmast jagande bakom var Spårvägens Rebecka Hallerth som var stabil över 60 meter i principsamtliga sex kast med det längsta på 62.92.

Mest besviken för dagen var Eleni Larsson från Spårvägen med personbästa på 69 meter men som haft en tuff säsong och stannade 61 meter på söndagen och tog tredje platsen.

Segrande Sara Forssell strödde lovord över kastringen i Arvika.

– Alla inom släggkastningen är förvånade att det alltid görs så bra resultat i Arvika, många som gör bra kast här. Jag har tävlat på Stjärnspelen sedan 2013 och gillar tävlingen, det var en tävling på kasttouren i Sollentuna igår men den valde jag bort för att satsa på Arvika, avslutar segrarinnan Sara Forsell nöjt.

Artikeltaggar

Arvika kommunFriidrottSara ForssellStjärnspelen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.