Hoppa till huvudinnehållet

Polisen om Clark Olofssons flytt till Arvika: ”Vi har noterat hans närvaro”

Publicerad:
Clark Olofsson har flyttat till Arvika.
Clark Olofsson har flyttat till Arvika. Foto: Christian Örnberg/EXP/TT

Behöver Arvikaborna vara oroliga nu när Clark Olofsson flyttat hit? AN ställde frågan till polisen som gav sin syn på att den ökände brottslingen flyttat till Arvika.

Clark Olofsson är folkbokförd på en adress i Arvika kommun. Det var för ett par veckor sedan det blev känt att han flyttat hit.

Arvikapolisen har dock observerat honom här tidigare än så.

– Vi har noterat hans närvaro här innan det blev bekräftat att han flyttat hit, säger Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika.

Clark Olofsson har flyttat till Arvika

Som AN tidigare rapporterat har Clark Olofsson synts i Arvika genom åren. 2009 dömdes han i samma narkotikahärva som en Arvikabo som idag är i 60-årsåldern. Samma Arvikabo har dömts för flera grova brott, däribland ett uppmärksammat rån hemma hos en privatperson i Brunskog i slutet av 1990-talet.

Och nu har Clark Olofsson alltså bosatt sig i Arvika kommun. I en intervju med NWT berättade han att planen var att stanna i Värmland över sommaren – minst.

Arvikapolisen känner väl till att Clark Olofsson har kopplingar till Arvika.

– Vi vet att han har vänner här sedan tillbaka i tiden, den kopplingen känner vi till, säger Wendel.

Så det var inte helt oväntat att han flyttade hit?

– Jag blev lite förvånad. Jag visste inte att han hade de planerna. Men har man det kontaktnätet är det närmare till hands.

”Med tanke på hans bakgrund hoppas vi att han nu håller sig på rätt sida om lagen”, säger Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika.
”Med tanke på hans bakgrund hoppas vi att han nu håller sig på rätt sida om lagen”, säger Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika. Foto: Helena Karlsson

Vad tänker du om att han flyttat hit?

– Jag har inga större synpunkter på det, mer konstaterat att så är fallet. Med tanke på hans bakgrund hoppas vi att han nu håller sig på rätt sida om lagen.

Hur reagerade ni när ni fick veta att han flyttat hit?

– Det var väl inget speciellt. Vi konstaterar att så är fallet, vi lägger inga aspekter i det. Jag kan förstå att han trivs i Värmland, jag är själv nyinflyttad. Så den känslan delar jag med honom.

Så det har ni ändå gemensamt?

– Ja, vi har två saker gemensamt. Vi sysslar med lag och brott båda två. Det har han lång erfarenhet av.

Håller ni honom under uppsikt?

– Just det kan jag inte kommentera.

Behöver Arvikaborna vara oroliga för att han flyttat hit?

– Nej, jag tycker inte de behöver vara speciellt oroliga. Det tycker jag inte.

Har du träffat Clark?

– Nej jag har aldrig träffat honom.

– Jag hoppas han bestämt sig på ålderns höst att lämna det kriminella livet. Men det är upp till honom att avgöra hur han väljer att leva sitt liv, säger Wendel.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusClark OlofssonJonas Wendel

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.