Hoppa till huvudinnehållet

Nu är padelbanan öppen: ”Det är ett Valfjället för alla”

Publicerad:
Nu har Edas första padelbana slagit upp dörrarna på Valfjället.
Nu har Edas första padelbana slagit upp dörrarna på Valfjället. Foto: Oliver Thyberg

Eda har fått en ny samlingspunkt där sommaraktiviteter står i centrum. I inledningen av juni var det premiär för Valfjällets nya padelbana, en bana som ligger vackert upphöjt alldeles vid skidanläggningen.

Sporten padel har de senaste åren blivit allt mer populär och banor och hela arenor har anlagts i stad efter stad. Nu har turen kommit till Eda, där kommunens allra första utomhusbana precis öppnat i Valfjället. De första matcherna spelades på banan i början av månaden och sedan dess har bokningarna strömmat in.

– Det är häftigt. Det är många kompisgäng som träffs och spelar padel, även de som inte gör så mycket kommer också hit. Det finns fyra låneracket som man kan låna, alla förutsättningar finns egentligen, säger Michael Bergström i Valfjällets SLK, som själv fick upp intresset för padel i samband med planerna i Valfjället.

Nyheten om padelbanan har spridit sig på sociala medier och många följare har redan fått upp ögonen för den nya anläggningen.

– Det är jättekul. Nu har vi en padel- och en cykelsektion i Valfjällets SLK. I projektet ligger det att liftspår blir iordninggjorda och slingor i backen för att köra downhill. Ett antal tillfällen under sommaren kommer liften att vara öppen för cykelåkning.

Mer på gång

Projektet i Valfjället är mångfacetterat och klubben planerar för fler novationer.

– Det är Valfjällets SLK, HMF Falken och Köla AIK som är huvudpartners för projektet och då har Falken, som har flera aktiviteter i Arvika, många medlemmar som bor i Eda och Årjäng. Det blir flera jättebra komplement för sommarträning, fortsätter Bergström.

Bland annat kommer en tillgänglighetsanpassad motionsled ner till Sandviken vid sjön Hugn, uppdaterade lift och nedfarter, samt en nyanlagd downhillbana att växa fram under sommaren.

Michael Bergström, i Valfjällets SLK, berättar om de tillgänglighetsanpassningar som klubben gör. ”Det ska vara ett Valfjället för alla”, är klubbens paroll.
Michael Bergström, i Valfjällets SLK, berättar om de tillgänglighetsanpassningar som klubben gör. ”Det ska vara ett Valfjället för alla”, är klubbens paroll.

– Det är jätteroligt att det händer saker häromkring. Vi behöver fler aktiviteter som håller klubben igång även på sommaren.

”Bara att komma och testa”

Till en början kommer racket och bollar att finnas att låna på banan i en låda. Planen bokar man genom en app eller hemsida.

– Det är bara att komma och testa, vi har redan allt som du behöver i uppstarten här, uppmanar Bergström och fortsätter:

– Vi har klubbyggnaden som är fullt tillgänglighetsanpassad kvar att bygga, sedan är det parkeringsplatser som ska asfalteras. Vi kommer även att ha en tio kvadratmeter stor handikapptoalett. Det ska vara det bästa som finns så att alla kan utnyttja vår fina anläggning.

Det ska förstås vara på plats i början av augusti när man planerar att hålla en officiell invigning av banan, när skolorna kommer igång igen.

Men smakar det, så kostar det. Michael Bergström berättar att hela satsningen kostar 2,3 miljoner kronor att få till, finansierat av Arvsfonden, RF Sisu och sponsorer.

Artikeltaggar

HMF FalkenMichael BergströmPadelValfjälletValfjället

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.