Hoppa till huvudinnehållet

Ordförandestriden är avgjord: ”Mötet gick lugnt och metodiskt till”

Publicerad:
Under torsdagen ägde årsmötet rum. Föreningen Folkets Parks ordförande Marika Jakobsson blev omvald på två år.
Under torsdagen ägde årsmötet rum. Föreningen Folkets Parks ordförande Marika Jakobsson blev omvald på två år. Foto: Elin Larsson

Det har varit flera turer fram och tillbaka – men under torsdagen hade föreningen Arvika Folkets Park sitt årsmöte.

Marika Jakobsson blev omvald och framöver väntar två år till som ordförande i föreningen.

– Det känns ganska spännande eftersom det blev många nya namn med i styrelsen. Nu hoppas vi på många nya idéer och att vi ska kunna ha mycket verksamhet i parken framöver, säger hon till AN på måndagen.

Det har varit en turbulent tid för föreningen Arvika Folkets Park.

Men nu är valet av ordförande till föreningen färdigt.

Valet av ordförande skulle egentligen ha blivit klart redan den 28 april, men efter oklarheter kring röstlängderna fick mötet flyttas fram till den 1 juni. Men också det mötet fick skjutas på framtiden, efter att mötesordföranden fått ta emot vad som upplevts som obehagliga samtal, något som Värmlands Folkblad var först med att berätta om.

”Fick hitta en lösning”

– Det kan alltid hända saker på möten, som det gjorde på första mötet när vi inte hade klart med vilka som hade rösträtt, säger Marika Jakobsson.

– Och sen var det andra som lade sig i och den mötesordföranden tyckte det var obehagligt att få påringning på det sättet. Men det var bara att börja om och vi fick hitta en lösning. Vi hittade en mötesordförande som inte hade anknytning till Arvika och då gick det bra.

Lugnt möte

Lagom till midsommar gick årsmötet i hamn. Då stod det klart att sittande ordföranden Marika Jakobsson får sitta två år till som ordförande i föreningen.

– Mötet gick lugnt och metodiskt till. Vi hade en väldigt skicklig mötesordförande som lotsade oss genom mötet med väldigt säker hand, säger hon.

Marika Jakobsson var valberedningens förslag till ordförandeposten i föreningen. Arvika kommun hade hellre velat se deras kandidat Willy Tunér som ordförande de kommande två åren.

– Vi får acceptera stämmans beslut helt enkelt, och stämman ville gå på valberedningens förslag och så är det i föreningslivet, säger kommundirektören Hans Karlsson till VF på måndagen.

Föreningen Folkets Park har hållit årsstämma.
Föreningen Folkets Park har hållit årsstämma. Foto: Hans-Åke Henriksson

Hur ska du ta dig an uppdraget som föreningens ordförande i två år till?

– Försöka, som många andra ordföranden, att inspirera styrelsen till att plocka upp ens idéer. Men naturligtvis ska man dra nytta av allas kunskaper och erfarenheter, att se till att ta vara på det är viktigt. Sen är ju jag en röst, bland de andra, säger Marika Jakobsson.

Att driva runt allt har inte varit helt enkelt den senaste tiden, det har varit några turbulenta vändor, och pandemin som brett ut sig. Dessutom har man haft få ordinarie i styrelsen.

Positiv inför framtiden

– Under pandemin har vi inte haft några inkomster direkt, utan det har varit utgifter. Mycket kraft har gått åt till att bara få anläggningen att fungera.

Men Marika Jakobsson ser positivt på det framtida arbetet som väntar i föreningen.

– Det känns hoppfullt tycker jag, för jag tycker att det finns ett intresse hos de som är med i styrelsen. Nu hoppas vi att allt kan återgå till det lite mer normala, det är tråkigt när man har planer och så kraschar det och man inte får ta in folk, säger hon.

Styrelsen ska träffas

Under de kommande dagarna ska den nya styrelsen träffas.

– Framöver kommer vi att gå ut med våra planer och berätta om dem. Det kommer att komma annonsering om våra planer allt eftersom att planer sjösätts. Men vi hoppas att vi ska få in ett bra program för barnen, det ska vara något som passar för Arvika. Vi har förhoppningar på att det ska bli många roliga saker som händer i parken framöver, och vi hoppas att coronan håller sig borta.

Aktiviteter och arrangemang

Än så länge vill Marika Jakobsson inte gå ut med så mycket i förskott, men när det blir aktiviteter och arrangemang i parken kommer föreningen att gå ut med det, på bland annat Facebook och Instagram, samt Visit Arvika.

– Jag vill att alla i styrelsen ska vara med på båten först. Men jag tror att det blir mycket roligt i parken framöver, säger hon.

Tredje gången gillt för folkparksstämmanHan utmanar om ordförandeskapet för parkenStrid på väg att blossa upp om ordförandeposten för parkenOklarheter på årsstämma – ny folkparksstyrelse dröjer

Artikeltaggar

ArvikaArvikaArvika kommunMarika JakobssonSamhälleWilly Tunér

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.