Hoppa till huvudinnehållet

Lugn midsommarhelg i västra Värmland: ”Folk har skött sig tämligen väl”

Publicerad:
Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika, kan summera en lugn midsommarhelg i Västvärmland: ”Vi är nöjda”.
Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika, kan summera en lugn midsommarhelg i Västvärmland: ”Vi är nöjda”. Foto: Helena Söderqvist

En hel del fylleri – men trots allt lugnt.

Så sammanfattar polisen midsommarhelgen i Västvärmland.

– Folk har skött sig, säger LPO-chef Jonas Wendel.

Midsommar är för många nära förknippat med fest. De allra flesta västvärmlänningar verkar ha firat högtiden med värdighet i år.

– Midsommarhelgen får betecknas som ganska lugn, säger Jonas Wendel, lokalpolisområdeschef i Arvika.

– Det har varit en hel del fylleri, naturligtvis, men det är sånt vi räknar med. Några enstaka anmälningar gällande misshandel har kommit in och där är det lite oklart vad som föranlett dem. Folk har skött sig tämligen väl, inga extraordinära händelser eller allvarliga brott och det är vi nöjda med.

”Inga större bataljer”

Förvånad?

– Nej, inte förvånad. Det finns alltid en risk för brott när det är mycket alkohol inblandat och det är förstås alltid bra om det inte sker så många.

– Dagsbilden är sån i alla fall. Det kan ju komma anmälningar i efterhand, men det är inte mycket som kommit till vår kännedom.

Klassiska festfästen under midsommarhelgen är orter som Skillingmark, Hillringsberg och Gunnarskog.

– I Hillringsberg och på Gunnevi hade vi ordningsvakter på plats och det är totalt nödvändigt på den typen av tillställningar. Det har en dämpande effekt och den här gången var det inga större bataljer, säger Jonas Wendel.

Midsommar vid SandvikengårdenBILDEXTRA: Ta del av det soliga midsommarfirandet i EdaMidsommardagsdans på Gunnevi

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott & blåljusEda kommunJonas WendelMidsommarMidsommaraftonMisshandel

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.