Hoppa till huvudinnehållet

Ny linje ska ta resenärerna till Glaskogen i sommar

Publicerad:
I sommar går det att ta bussen till Glaskogens naturreservat.
I sommar går det att ta bussen till Glaskogens naturreservat. Foto: Region Värmland

Vill du ta en tur till Glaskogens naturreservat? I så fall kan du åka med Värmlandstrafiks nya sommarlinje.

Från och med den 26 juni går bussen från Arvika till Glaskogen.

För den som vill uppleva naturen i närområdet går Värmlandstrafiks busslinje 130 i sommar. Linjen tar resenärer från både Karlstad och Arvika till Glaskogens naturreservat mellan den 26 juni och 14 augusti, enligt ett pressmeddelande.

Bakom den nya linjen med Värmlandstrafik står Region Värmland, Nobina Sverige och Stiftelsen Glaskogen.

Mer hållbart resande

Tanken med sommarlinjen är att få fler värmlänningar att resa mer hållbart på fritiden, att fler ska välja att åka kollektivt i form av buss eller tåg, i stället för att till exempel ta egen bil. Initiativtagarna hoppas också att satsningen ska få ännu fler att ge sig ut i friska luften.

– En satsning som linjen till Glaskogen ger oss möjlighet att lära oss mer och utveckla vår trafik för alla typer av resor i vardagen. Förhoppningsvis är trafiken till Glaskogen startskottet för många fler liknande initiativ, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss på Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Initiativtagarna hoppas att linje 130 ska få fler att ta bussen till nya resmål.
Initiativtagarna hoppas att linje 130 ska få fler att ta bussen till nya resmål. Foto: Kristina Green

Till och från Glaskogen

Under coronapandemin ville många ge sig ut i närområdets natur. Med det ökade intresset för friluftslivet följde en ökning av trafik och fordon vid länets naturreservat. Enligt Katrin Steverding, verksamhetschef på Stiftelsen Glaskogen, har det varit stor efterfrågan på kollektiva resor till Glaskogen.

– De som besöker oss har ett stort naturintresse och värnar om miljön, då är det naturligt att vilja resa kollektivt till och från Glaskogen. Vi hoppas naturligtvis att många av våra besökare reser med den nya busslinjen och att vi kan attrahera nya besökare tack vare den nya förbindelsen, säger Katrin Steverding.

Fotnot: Linje 130 trafikerar sträckan Karlstad – Grums – Värmskogs kyrka – Glaskogen - Jössefors – Arvika. Linjen kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag mellan 26 juni och 14 augusti.

Artikeltaggar

ArvikaFritid och livsstilKatrin SteverdingKollektivtrafikNyheterTurismVärmlandstrafik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.