Hoppa till huvudinnehållet

Legendariska Noice spelar på bryggan – lovar överraskning

Publicerad:
Basisten Peo Thyrén och hans Noice spelar i Arvika på midsommardagen.
Basisten Peo Thyrén och hans Noice spelar i Arvika på midsommardagen. Foto: Rickard Eriksson

Till helgen blir det högoktanig konsertfart när legendariska rockbandet Noice kliver upp på scen i Arvika.

– Vi lovar att leverera det publiken vill ha och det blir många hits. Men det blir också en överraskning för Arvikaborna, säger bandmedlemmen Peo Thyrén.

Bandet som bildades 1977 slog 1980 igenom över en natt med sina egenskrivna låtar på svenska. Texterna som handlade om tonårslivets utmaningar fick stor uppmärksamhet och gruppen har levererat hit på hit genom åren.

Bland andra ligger ”I natt e hela stan vår”, ”Du lever bara en gång” och ”En kväll i tunnelbanan” högt upp på bästalistan och det är flera generationer som sjungit med i refrängerna mer än en gång.

– Det är ett stort åldersspann på våra fans, det är mäktigt när man märker att alla åldrar kan våra refränger, säger basisten Peo Thyrén som varit med från starten.

Nya lyssnare

Noice har fått tiotusentals nya lyssnare på Spotify genom att låten ”Dolce vita”, det ljuva livet, spelas flera gånger i Persbrandts och Filip & Fredriks succéfilm ”Tårtgeneralen”. Rockmusikalen med gruppens låtar har spelats på både Cirkus i Stockholm som på Slagthuset i Malmö under våren 2022.

Nytt spår i juli

Gruppen som fortfarande turnerar över hela landet håller också på att slutföra jobbet med ett nytt album som kommer i september. Men redan första juli släpps en singel med en ballad med titeln ”Natten tillhör oss”.

– Vi har tidigare gjort ett antal lyckade lugna låtar och har nu producerat en till inför sommaren. Här har vi experimenterat med lite stråkar och blås för att få in rätt känsla.

Högt tryck

I helgen är det alltså konsert med utlovat tryck redan från start. Det blir det tionde giget sedan restriktionerna släpptes.

– Vi ser fram emot att möta publiken igen och det var längesedan vi var i Arvika. Vi kommer ge allt och lite till. Under kvällen presenterar vi också en överraskning, i form av en gästartist, säger Peo Thyrén.

Artikeltaggar

ArvikaMusikOlssons brygga

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.