Hoppa till huvudinnehållet

Max Ideljung det stora utropstecknet för Klässbol

Publicerad:
Gettjärn förlorade mot Klässbol
Gettjärn förlorade mot Klässbol

Klässbol besegrade Gettjärn borta i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll med 5-2 (3-0). Men mycket snack handlade om Max Ideljung – som gjorde ett hattrick för Klässbol. Övriga mål för bortalaget gjordes av Peter Ek och Tobias Nyman, målen för Gettjärn gjordes av André Lundin och Lukas Martinsson.

– Vi åker till Gettjärn med ett brandskattat lag. Så vi får bege oss till Gettjärn med en avbytare. Vi börjar piggt och har lite halv chanser första tio minuterna. I elfte minuter kommer Max Ideljung in från sidan i straffområdet och spelar bollen parallellt där Tobias Nyman gör 0-1. I minut 20 slår Felix Benzon en perfekt hörna som Peter Ek snyggt nickar in, 0-2. Efter målet tappar vi mycket boll och slår dåliga passningar. Inget som resulterar i några jättelägen, mest skott utifrån. I minut 40 skarvar Peter Ekström fram en boll till Max Ideljung som i friläge sätter 0-3 bakom tidigare KSK målvakten Marcus Andersson. Andra halvlek börjar bra, vi får viktiga 0-4 i minut 49, Max Ideljung rinner igenom och skjuter lågt i mål. Efter cirka 20 minuter i andra märks det att vi börjar bli trötta, det är långt mellan lagdelarna, det blir felpass och felbeslut. I minut 72 tilldöms Gettjärn straff, 1-4. Gettjärn öser på framåt, flera chanser skapas. 2-4 i minut 78 och vi är i lite gungning. Vi orkar kriga oss tillbaka och får stopp på Gettjärns anstormning. Max Ideljung fullbordar sitt hattrick genom att stenhårt dunka upp 2-5 i nättaket i minut 90. Svårt att höja någon mer än den andre. Men Max var ett ständigt hot hela matchen, kommenterade Klässbols tränare Staffan Johansson.

Gettjärn har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Klässbol har två vinster och tre förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Gettjärn ligger på åttonde plats medan Klässbol har femteplatsen.

I nästa match möter Klässbol Sunne U hemma på söndag 12 juni 16.00.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland nordvästraFotbollGettjärns IFKlässbolKlättevi

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.