Hoppa till huvudinnehållet

Han utmanar om ordförandeskapet för parken

Publicerad:
Willy Tunér föreslås som ny ordförande för Föreningen Folkets Park. Han är Arvika kommuns förslag medan valberedningen förespråkar sittande Marika Jakobsson. Händer inget oförutsett avgörs valet i morgon 1 juni då den avbrutna årsstämman enligt planerna ska återupptas.
Willy Tunér föreslås som ny ordförande för Föreningen Folkets Park. Han är Arvika kommuns förslag medan valberedningen förespråkar sittande Marika Jakobsson. Händer inget oförutsett avgörs valet i morgon 1 juni då den avbrutna årsstämman enligt planerna ska återupptas. Foto: Hans-Åke Henriksson

Willy Tunér utmanar Marika Jakobsson om ordförandeskapet i Föreningen Folkets Park.

Tunér, till vardags ordförande i IF Metallklubben på Volvo CE, är Arvika kommuns man i detta – kommunen är ju en av de större andelsägarna i folkparksföreningen.

– Det stämmer, jag har fått frågan av Arvika kommun och efter lite resonemang med det gänget har jag tackat ja, säger Tunér.

Kommunens ombud till årsstämman, Hans Karlsson, säger så här om varför man vill se Tunér som ordförande:

– Vi tror att det är en bra person som har en drivkraft att göra något bra för föreningen. Bra med lite nya krafter, av olika skäl står föreningen för en tuff uppgift framöver.

Ifrågasatt förening

Väljs Tunér får han leda en omdiskuterad förening, mycket på grund av jämförelsevis höga, ifrågasatta kommunala bidrag, samt hur dessa handlagts av kommunen.

Det finns även åsikter om föreningens koppling till Arvikas styrande parti, Socialdemokraterna, och att kommunen är borgenärer för fastigheten Parkhallen. Även den verksamhet folkparksföreningen bedrivit på senare år har ifrågasatts.

Har försökt förändra

När det gäller försök att förändra folkparksföreningens verksamhet har Tunér tidigare varit involverad i detta, då tillsammans med representanter för Arvika Yankee Car Club – motorklubben som också bland annat haft klubblokal i parken.

– Då, 2017, hade vi för avsikt att ge av våra andelar inom IF Metall till motorklubben, så blev det inte. Någon upprepning av den turbulens som var då vill jag inte ha.

Fler behöver engageras

Om Tunér väljs som ordförande vill han se ett ökat engagemang i parken, att fler personer involveras i verksamheterna. Någon detaljerad programförklaring vill han dock inte ge för dagen.

– Jag vill inte spekulera i media om framtiden men ska föreningen överleva behöver något göras och fler involveras.

Ska IF Metall bli andelsägare igen?

– Vill jag inte spekulera i.

Spännande omröstning

I morgon onsdag 1 juni kommer vägval att kunna göras inför framtiden, då återupptas föreningens årsstämma som avbröts den 28 april (uppgifter har dock gjorts gällande att stämman kan komma att flyttas fram, reds anm).

Hur bedömer du ditt stöd inför omröstningen?

– Jättesvårt att veta. Det är ett svalt intresse från parkens andelsägare att delta i årsstämman, inte många andelsägare var där den 28 april, det är oroväckande. Så det är svårt att veta om stödet.

Uppgifter till AN gör gällande att de två S-föreningarna i Arvika som är andelsägare har olika åsikter vem som är lämplig som ordförande. Vad säger du om det?

– Har jag ingen aning om.

Fotnot: Valberedningen har föreslagit omval av Marika Jakobsson.

Artikeltaggar

Arvika Yankee Car ClubFöreningen Folkets parkFritid och livsstilHans KarlssonMarika JakobssonSocialdemokraternaWilly Tunér

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.