Hoppa till huvudinnehållet

Allt sämre företagsklimat i västra Värmland: Kontinuerlig dialog är essentiellt

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
”Till kommunens försvar måste sägas att man inlett ett förbättringsarbete med bland annat att starta upp ett lokalt näringslivsråd. Det startade dock efter det att enkäten genomfördes i år och verkar därför inte slå igenom i årets resultat och jobbet måste fortsätta”, säger Anna Hedberg på Svenskt Näringsliv om Arvika.
”Till kommunens försvar måste sägas att man inlett ett förbättringsarbete med bland annat att starta upp ett lokalt näringslivsråd. Det startade dock efter det att enkäten genomfördes i år och verkar därför inte slå igenom i årets resultat och jobbet måste fortsätta”, säger Anna Hedberg på Svenskt Näringsliv om Arvika.

Företagsklimatet i västra Värmland sjunker.Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv.

I en ny undersökning genomförd av Svenskt Näringsliv sjunker såväl Arvikas som Edas betyg för det lokala företagsklimatet jämfört med förra året.

I en enkät har företag själva fått ge sin syn på företagsklimatet i respektive kommun av landets 290.

Både Arvikas och Edas företag är mest nöjda med trygghetsfrågorna.

Största betygstappet för Arvika handlar om service och bemötande. För Eda är det frågan om information till företagen.

”Jobbet måste fortsätta”

— Det är självklart inte alls bra att Arvika fortfarande får underkänt av företagen på ganska många frågor. Till kommunens försvar måste sägas att man inlett ett förbättringsarbete med bland annat att starta upp ett lokalt näringslivsråd. Det startade dock efter det att enkäten genomfördes i år och verkar därför inte slå igenom i årets resultat och jobbet måste fortsätta, säger Anna Hedberg på Svenskt Näringsliv Värmland i ett pressmeddelande.

Allra sämst betyg får delen om dialog med beslutsfattarna. Det gäller för både Arvika och Eda.

— För båda kommunerna kan noteras att betyget från företagen inte når upp till godkänt för ”dialogen med beslutsfattare”. Värdet av en god och kontinuerlig dialog med näringslivet är essentiell. Den måste finnas och underhållas för att kunna fånga upp både positiva och negativa signaler och för att utarbeta strategier, handlingsplaner och sedan sätta in åtgärder, säger Anna Hedberg.

I slutet av september presenteras Svenskt Näringslivs kommunranking som delvis utgörs av enkätundersökningen.

Artikeltaggar

Anna HedbergArvika kommunEda kommunNäringslivSvenskt Näringsliv

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.