Hoppa till huvudinnehållet

Löptävlingen gjorde comeback – 160 barn sprang: ”Varit skratt och glada miner”

Publicerad:
160 barn kom till start när Knattejoggen gjorde comeback. Här vid starten för den äldsta gruppen.
160 barn kom till start när Knattejoggen gjorde comeback. Här vid starten för den äldsta gruppen. Foto: Oscar Walldén

Knattejoggen har inte kunnat genomföras de senaste åren på grund av pandemin – men i lördags var den populära löptävlingen tillbaka.

Den här gången delvis i Judo Arvikas regi, som arrangerade tillsammans med Korpen. 160 barn kom till start.

– Det har varit roligt, jag tror alla uppskattade det, säger Judo Arvikas Anders Dahlin.

2019 var senaste upplagan av klassiska Knattejoggen, då coronapandemin har satt stopp både 2020 och 2021, innan lördagens återkomst på Sågudden.

Barn mellan 3-12 år sprang i tre olika grupper. De yngsta avverkade cirka 400 meter, mellangruppen 700 och de äldsta ungefär 1500 meter

– Det har blivit en superbra dag, faktiskt, med lagom mycket folk. Det har varit skratt och glada miner. Vädret har varit precis lagom, konstaterar Anders Dahlin från Judo Arvika.

– Vi hade också tur som fick lite sponsorer så vi kunde bjuda på korv, ansiktsmålning och Hälsokompaniet har haft lite uppvärmning.

Uppvärmning med Hälsokompaniet före start.
Uppvärmning med Hälsokompaniet före start. Foto: Oscar Walldén

Fick sjukdom

Att Korpen står som arrangör för Knattejoggen är bekant sedan tidigare, men nu var alltså även Judo Arvika med och hjälpte till.

– Nej, vi har aldrig gjort något sånt här förut. Men Korpen fick lite sjukdom, så de frågade om lite hjälp och då får man ju ställa upp, berättar Anders.

– Jättebra föräldrar i klubben och ungdomar som har hjälpt till med arrangemanget. Vi har haft Pippi, clown och Kling och Klang och någon tjuv som också har varit med – förutom allt annat som behöver göras med prisutdelning och så.

Judo Arvikas Anders Dahlin agerar här prisutdelare.
Judo Arvikas Anders Dahlin agerar här prisutdelare. Foto: Oscar Walldén

”Stor kontrast”

En av ”hararna” som ledde vägen under de olika loppen var Sixten Danielson.

– Det har varit kul! Väldigt stor kontrast mellan de som är äldst och de som är yngst. Det är lätt att man springer ifrån de yngsta medan man får kämpa lite för att ligga före de äldre, konstaterar Sixten.

I den äldsta gruppen utsågs en topptrio, där det delades ut pokaler till dessa. Snabbast av alla var Martin Wallace, 11, som kommer från Oslo men har stuga i Ottebol.

– Det känns bra. Det var slitsamt men roligt, säger Martin.

”Haren” Sixten Danielson och den snabbaste i äldsta gruppen, Martin Wallace, strax före målgång.
”Haren” Sixten Danielson och den snabbaste i äldsta gruppen, Martin Wallace, strax före målgång. Foto: Oscar Walldén

Artikeltaggar

ArvikaJudo ArvikaKorpenLöpningSåguddenSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.