Hoppa till huvudinnehållet

The Hebbe Sisters firar Povel med skratt

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Povel Ramel skulle ha fyllt 100 år den i juni.
Povel Ramel skulle ha fyllt 100 år den i juni. Foto: Christer Lönnroth

De tre systrarna i vokaltrion The Hebbe Sisters hyllar Povel Ramel med anledning av hans stundande 100-årsdag med en egen version av låten "Skratt".

– Vi vill uppmuntra människor till att skratta, le och att dela glädjen med andra. Nu, mer än någonsin, behöver vi ta till vara på livets alla glädjeämnen och de ljusa stunderna i tillvaron, säger systrarna till NWT.

Storasyster Emelie Hebbe har specialskrivit ett arrangemang till låten som Povel Ramel skrev i slutet av 50-talet till musikalen "Funny Boy". Bland musikerna på The Hebbe Sisters inspelning finns basisten Jan Adefelt som tidigare spelat med bland andra Alice Babs och Monica Zetterlund.

– Jag har tagit tillvara på möjligheten att spela in flera lager av sångstämmor, så arrangemanget består faktiskt av hela sju Hebbe-röster: en melodigrupp som framför själva texten och en kompgrupp som är lite som en ”skratt-kör”, inspirerad av 30-40 talets blåssektioner, säger Emelie Hebbe om arrangemanget.

Medverkar – om än något oplanerat – gör även systrarnas hund Bobby som hörs i slutet av sången.

Den 1 juni skulle Povel Ramel ha fyllt 100 år och födelsedagen uppmärksammas även med en serie i SVT. The Hebbe Sisters hyllningslåt släpps den 27 maj.

Artikeltaggar

Emelie HebbeKändisarMonica ZetterlundMusikMusikalerNöje/KulturPovel RamelSVTThe Hebbe Sisters

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.