Hoppa till huvudinnehållet

VM-debut för Lang: ”Det känns lite overkligt”

Publicerad:
Oskar Lang klev in i VM-turneringen i söndagens match mot Tjeckien.
Oskar Lang klev in i VM-turneringen i söndagens match mot Tjeckien. Foto: MAXIM THORE

I söndags skrevs Oskar Lang in i VM-turneringen och fick göra VM-debut mot Tjeckien.

– Det känns lite overkligt, men det var väldigt kul att spela, säger Oskar till hockeysverige.se.

Västvärmlänningen fick reda på att han skulle få chansen kvällen före match och medger att det fanns en del nerver inför VM-debuten.

– Det är ändå ett VM jag får chansen att spela, så det var lite extra nervositet. Men det släppte när jag var där ute på isen.

Och släppte gjorde det även för Tre Kronor som besegrade starka Tjeckien med 5-3.

Jättebra

Lang och Leksandskollegan Nils Åman var de två spelare som tillkom till söndagsmatchen från lördagens premiär mot Österrike.

– De gör det jättebra och jag är jätteglad för deras skull, kommenterade förbundskaptenen Johan Garpenlöv till hockeysverige.se.

Båda två har också gjort en lång resa för att komma dit, då de varit med hela vägen från den första förberedande samlingen i Stavanger.

– De har varit med på hela resan och spelat sig till platsen. Vi måste fylla på underifrån med spelare som kan döda utvisningar och jobba hårt och ta den speltid de får. Det har de gjort hela resan. De gör det jättebra och jag är jätteglad för deras skull, fortsätter Garpenlöv.

Sjukt kul

Oskar fick lite drygt elva minuters speltid mot Tjeckien och var självklart glad över chansen.

– Helt ärligt är det en överraskning. Men jag har bara försökt spela mitt spel. Hela resan har varit väldigt rolig. Och att få vara med här, i avslutningen, också är sjukt kul.

VM går nu, för svensk del, vidare med match mot Storbritannien under tisdag och sedan mot ärkerivalen – och hemmanationen – Finland på onsdag.

Artikeltaggar

IshockeyIshockey-VMOskar LangTammerforsTre Kronor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.