Hoppa till huvudinnehållet

AHC:s värvningsbomb: ”Vågade inte tro på det fullt ut”

Publicerad:
SHL-meriterade Victor Berglind återvänder till moderklubben.
SHL-meriterade Victor Berglind återvänder till moderklubben. Foto: Karlskoga tidning/Kuriren

Arvika HC har landat en mycket meriterande värvning när rutinerade backen Victor Berglind skrev på för klubben under fredag eftermiddag.

Victor återvänder till sin moderklubb och på meritlistan finns 70-talet SHL- matcher för Brynäs och sedan cirka 320 matcher i Hockeyallsvenskan för mestadels Bofors men även Rögle.

Senaste säsongen tillbringade 29-årige Victor i hockeyettan med Forshaga där han stod för två mål och 18 assist på 35 matcher.

– Jättekul såklart, vi har jobbat för det här sen slutet av mars men man vågade inte tro på det fullt ut förrän det var signerat och klart. Att kunna knyta till oss en spelare av den här kalibern känns helt fantastiskt. Han har dessutom var assisterande lagkapten och är en spelare med ledaregenskaper, säger Arvikatränaren Linus Strömvall.

Tror du konkurrenterna i serien sätter kaffet i vrångstrupen?

– Vi är ju inte kända för att landa sådana här värvningar även om det är en hemvändare så lite så kan det nog bli, skrattar Linus.

– Men vi tror absolut det här kan göra oss mer attraktiva framöver, att det kan göra det enklare för oss att locka hit unga lovande spelare. Vi höjde målsättningen efter avslutad säsong och åkte på nån käftsmäll tidigt när vi tappade spelare till Grums. Otroligt lättnad att få detta i hamn, avslutar Linus Strömvall.

Victor som numer jobbar heltid i ventilationsbranschen och är bosatt i Karlstad med sin familj och ser fram emot säsongen.

– Det ska bli jättekul såklart, man känner ju att man står i tacksamhetsskuld till sin moderförening och man vill ge tillbaks. Jag kände att jag var tvungen att prioritera om för att hinna med familj och jobb. Jag har ingen utbildning att falla tillbaks på så när jag fick ett bra jobb kände jag att det var lagom nivå. Då var AHC enda alternativet för mig jag kan inte tänka mig spela någon annanstans, enda alternativet i så fall var att lägga ned, säger Victor.

Hur mycket hockey finns det kvar i dig efter en lång karriär?

– Jag känner att jag håller bra nivå och har en del framför mig sedan har jag dragits med en del skador och har väl en nu också som spökar lite men inte så det hindrar mig.

Hur bra koll har du på dagens AHC?

– Ganska bra ändå, barndomskompisarna Stefan Kask och Pontus Strömvall har jag haft kontakt med och båda har spelat senaste åren så en hel del koll har man.

– Jag hoppas kunna vara delaktig i jobbet med att få fler spelare till AHC under sommaren, jag tror absolut vi kommer få till något bra inför nästa säsong, avslutar Victor.

Artikeltaggar

ArvikaArvika HCHockeytvåanIshockeyVictor Berglind

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.