Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads guldduo tackar nej till spel i ishockey-VM

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Foto: Bildbyrån

Linus Johansson och Jacob de la Rose tackar nej till spel med landslaget i ishockey-VM i Finland. Detta bekräftar förbundskapten Johan Garpenlöv efter Sveriges premiärseger mot Österrike.

Färjestads två nyblivna guldhjältar, Linus Johansson och Jacob de la Rose, fick frågan om de ville ansluta till Tre kronor. Men ingen av dem kommer att åka dit, detta på grund av skador.

– Johansson fick en armbågstackling (av Juhani Tyrväinen i match 7) som tog illa och de la Rose har spelat med en typ av skada, säger Garpenlöv till Sportbladet.

Det är nu ont om tid för förbundskaptenen Johan Garpenlöv som behöver stärka upp Tre Kronors forwardsuppsättning.

– Men det är inte så lätt som man kan tro ibland med det här pusslet man bygger. Vi har bara 25 man vi kan anmäla och du vill inte anmäla någon som man får ångra sedan. Samtidigt måste du vinna matcherna på vägen. Ja, vi har en del att fundera på, säger han till Sportbladet.

I nuläget har Tre Kronor endast nio forwards och VM-spelet fortsätter mot Tjeckien på söndag.

Artikeltaggar

FinlandIshockeyIshockey-VMJacob de la RoseJohan GarpenlövLinus Johansson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.