Hoppa till huvudinnehållet

Dennis, 31, från Arvika vann stora musiktävlingen: ”Har inte sjunkit in än”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Dennis Alfredsson, eller Contagious Karl, vann Värmlandsfinalen av P4 Nästa.
Dennis Alfredsson, eller Contagious Karl, vann Värmlandsfinalen av P4 Nästa. Foto: Privat

Med debutsingeln ”In the making” vann Contagious Karl Värmlandsfinalen av P4 Nästa.

– Det känns overkligt och jäkligt kul, säger Dennis Alfredsson som han egentligen heter.

När AN når Dennis Alfredsson firar han segern med nära, kära, pizza och ett par öl.

Contagious Karl, som han kallar sig, vann med ”In the making” Värmlandsfinalen av den rikstäckande tävlingen P4 Nästa.

Fredag den trettonde var inte mycket till otursdag.

– Det är overkligt. Jag vet ju att jag själv och mina kompisar tycker att min musik är bra, men tänker att de tycker så bara för att de känner mig. Plötsligt var det några till, tillräckligt många från juryn, som ju inte känner mig, som tyckte att mitt bidrag var det bästa, säger Dennis.

– Det känns superhäftigt. Overkligt och jäkligt kul.

Tryggt med publik

Den vinnande låten är hans debutsingel.

Det har onekligen gått fort för 31-åringen från Arvika.

– Det har det. Nu är jag ute där, kanske att någon hör av sig och vill göra något tillsammans. Själv skriver jag texter och har slitit mycket med att få tag i de som gör musik.

Efter en röstningsperiod på tre veckor uppträdde de fem finalisterna i direktsänd radio under fredagsförmiddagen.

– Det var nervigt, men att det var lite publik på plats hjälpte mig. Jag tänkte inte så mycket på att hela Värmland lyssnade. Sen var ju en femtedel av den där publiken min support och det kändes väldigt tryggt.

”Extra show”

Efter lite semester i Rom går tävlingen så småningom vidare för Conatgious Karl.

– Det är bara att köra på. Jag får öva lite så att energin lyser igenom och att jag har luft genom hela låten nästa gång. Nu ville jag köra lite extra show för dem på plats, men ju mer jag dansade, desto sämre blev väl sången. De som lyssnade på radion blev väl kanske lite lidande.

Med "In the making” vill han inspirera var och en att vara sig själv.

Och mer från Contagious Karl väntar framöver. Ett EP-släpp är planerat.

– Jag kommer visa upp några fler sidor, både mer poppigt och rappigt. Jag vill inte fastna i en grej. Det kommer att bli lite annorlunda.

P4 Nästa

Under våren sänder de 25 P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. En jury väljer sedan ut åtta av de 25 lokala vinnarna som går vidare till riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i kanalen.

Han släpper debutsingel: ”Ska peppa folk att vara sig själva”Västvärmländska finalister i musiktävling: ”Egentligen ingen tävlingsmänniska”

Artikeltaggar

MusikP4 NästaVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.