Hoppa till huvudinnehållet

Västvärmländska finalister i musiktävling: ”Egentligen ingen tävlingsmänniska”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Josefin Berger som studerar på Ingesund är en av de tävlande i Värmlandsfinalen av P4 Nästa. ”Egentligen är jag ingen tävlingsmänniska och det känns lite konstigt att tävla i musik, men det är ett bra tillfälle att hitta nya lyssnare”, säger hon.
Josefin Berger som studerar på Ingesund är en av de tävlande i Värmlandsfinalen av P4 Nästa. ”Egentligen är jag ingen tävlingsmänniska och det känns lite konstigt att tävla i musik, men det är ett bra tillfälle att hitta nya lyssnare”, säger hon. Foto: Privat

Västra Värmland står sig bra musikaliskt och har två av fem låtar med i regionfinalen i P4 Nästa.

För bidragen står Arvikabördige Dennis Alfredsson och Ingesundseleven Josefin Berger.

– Jättebra låtar allihop, säger Josefin.

Den 13 maj är det dags.

Då avgörs Värmlandsfinalen av musiktävlingen P4 Nästa i direktsändning. Fem bidrag ställer upp och två av dem med västvärmländsk koppling:

Dennis Alfredsson, under artistnamnet Contagious Karl, med låten ”In the making” och Josefin Bergers ”Aurora´s sleep”.

Den senare tillhör syntpopgenren.

– Den är inspirerad av Törnrosa, med skillnaden att hon fortsätter att sova och blir aldrig väckt av någon prins. Jag tycker själv att det är ganska svårt med kärlek, att hitta rätt. Så det har hämtats från mina egna upplevelser. Tyvärr, säger Josefin Berger med ett skratt.

”Mycket fryspizza”

Det kommande framträdandet blir hennes första på synt live.

– Det har bara blivit piano innan. Först kändes det lite nervöst. Nu har jag frågat min syntlärare David Engström en massa och tre från klassen kommer vara med som moraliskt stöd när jag uppträder. Det känns tryggt.

Hur laddar du upp?

– Övar mycket, håller mig förberedd. Det har blivit väldigt mycket fryspizza på slutet, så jag ska börja äta lite nyttigare så att jag håller mig frisk.

Vad säger du om konkurrensen?

– Jag har lyssnat på alla låtar och de är väldigt fina allihop. Jättebra bidrag. Vem som helst kan knipa förstaplatsen, känns det som, säger Josefin.

– Egentligen är jag ingen tävlingsmänniska och det känns lite konstigt att tävla i musik, men det är ett bra tillfälle att hitta nya lyssnare. Jag försöker hitta nya sätt att nå ut med min musik, fortsätter hon.

Låten ”Aurora´s sleep” är en del av det album som släpps i sommar.

– I början av augusti tror jag det blir. Det blir mer syntpop och de flesta låtarna är elektroniska, säger Josefin Berger.

Glad hip hop

I mars uppmärksammade AN Dennis Alfredsson som under artistnamnet Contagious Karl då släppte debutsingeln ”In the making” – som han nu tävlar med i P4 Nästa.

– Det är en glad hip hop-låt som ska peppa folk till att vara sig själva. Jag sjunger i refrängen om att man stannar kvar och kämpar även fast man känner sig maktlös. Den handlar om relationer till andra människor som går upp och ner, har Dennis tidigare sagt om låten.

P4 Nästa vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren sänder de 25 P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. En jury väljer sedan ut åtta av de 25 lokala vinnarna som går vidare till riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet under en period i kanalen.

Contagious Karl är med debutsingeln ”In the making” västra Värmlands andra bidrag till P4 Nästa.
Contagious Karl är med debutsingeln ”In the making” västra Värmlands andra bidrag till P4 Nästa.
Han släpper debutsingel: ”Ska peppa folk att vara sig själva”Hon sjunger årets jullåt från Ingesund: ”Väldigt speciellt”

Finalisterna i P4 Nästa Värmland 2022

Beautiful silence - Jurström & Edberg

Karlstadsduon Hans Jurström och Anders Edberg, skriver och producerar sin egen musik. Texten i deras nyskrivna låt ”Beautiful Silence” är skriven med tanke på kriget i Ukraina och titeln syftar på en omgivning utan stridsplan och bomber.

För att rösta på bidraget: Sms:a 28 01 till 720 20 eller ring 099-128 01

In the making - Contagious Karl

Arvikabördiga Dennis Alfredsson bor och verkar numera I Göteborg. Musikstilen Hip hop har alltid inspirerat honom. Hans bidrag beskriver han som en ”feelgood-rap” då den musik och framför allt texterna ska han försöka peppa sig själv med.

För att rösta på bidraget: Sms:a 28 02 till 720 20 eller ring 099-128 02

If you don´t – VOIB

VOIB består av Izak Danielsson Kihlström från Karlstad och Viktor Greneskog från Örebro. Killarna lärde känna varandra på musikhögskolan i Örebro och började snabbt skriva musik tillsammans. De beskriver musiken de gör som utsmyckade 80-talsdoftanade produktioner.

För att rösta på bidraget: Sms:a 28 03 till 720 20 eller ring 099-128 03

Aurora's sleep - Josefin Berger

Josefin går nu på Ingesunds musikhögskola i Arvika där hon numera bor. Hon skriver själv text och musik till alla sina låtar som inspireras av den syntpop hon lyssnade på som liten. Låten är ett första smakprov på ett kommande album hon just nu jobbar med.

För att rösta på bidraget: Sms:a 28 04 till 720 20 eller ring 099-128 04

Our time to live - Among Souls

Karlstadsbandet består av Patrik Espino Colin, Erika Espino Colin, Erik Pettersson och Anders Pettersson. Among souls har funnit sitt sound influerat av indie-pop/rock, americana och folk. De älskar musik och hur den berör dem själva och det är det de vill dela med sig till dig som lyssna

För att rösta på bidraget: Sms:a 28 05 till 720 20 eller ring 099-128 05

Källa: P4 Värmland.

Artikeltaggar

MusikP4 NästaVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.