Hoppa till huvudinnehållet

Matchstraff för de la Rose i den första finalmatchen ‒ slipper avstängning

Publicerad:
Färjestads Jacob de la Rose lämnar isen efter att ha tilldelats en matchstraff under final ett i SHL mellan Luleå och Färjestad. Luleå vann matchen med 4-1.
Färjestads Jacob de la Rose lämnar isen efter att ha tilldelats en matchstraff under final ett i SHL mellan Luleå och Färjestad. Luleå vann matchen med 4-1. Foto: SIMON ELIASSON

Luleå vann den första finalmatchen mot Färjestad med 4-1. Jacob de la Rose fick matchstraff.

Enligt VF och NWT blir det ingen avstängning för västvärmlänningen.

Det var två minuter kvar av den första finalmatchen när Jacob de la Rose tacklade Luleåbacken Pontus Själin i sargen. Pontus Själin blev liggandes på isen med tog sig ut till omklädningsrummet på egen hand.

Jacob de la Rose fick 5+20 minuter boarding och game misconduct. Det innebär ingen automatisk avstängning.

Efter matchen fick FBK:s Gustav Rydahl en fråga om situationen. Enligt NWT och VF svarade han så här:

– Jag har ingen kommentar, men det ska inte vara avstängning.

Enligt VF och NWT blir det ingen avstängning. Jacob de la Rose är med när den andra finalmatchen spelas i Löfbergs arena under måndagskvällen.

– Det är en viktig spelare för oss, en bra tvåvägscenter som varit etablerad länge, säger FBK-tränaren Tomas Mitell till VF.

Artikeltaggar

Färjestad BKGustav RydahlIshockeyJacob de la RoseKarlstad

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.