Hoppa till huvudinnehållet

Mötet som satte punkt: Nu kan bröderna i Kevinfallet och Arvika kommun gå vidare

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
”Rent mänskligt är det ju allra viktigast<em id="emphasis-cda0720bf9747617ad70ba6d57e7a884"> </em> för bröderna med familj att få sätta punkt och gå vidare. Det är bra för Arvika kommun, men jag inbillar mig att det är ännu viktigare för dem”, säger Arvikas kommundirektör Hans Karlsson efter mötet med Christian Karlsson och Robin Dahlén med familj.
”Rent mänskligt är det ju allra viktigast för bröderna med familj att få sätta punkt och gå vidare. Det är bra för Arvika kommun, men jag inbillar mig att det är ännu viktigare för dem”, säger Arvikas kommundirektör Hans Karlsson efter mötet med Christian Karlsson och Robin Dahlén med familj. Foto: Anton Eriksson

På onsdagen hölls ett möte mellan Arvika kommun och bröderna i Kevinfallet.

Ett möte som kan ses som en slutpunkt i ärendet.

– Det är bra för Arvika kommun, men jag inbillar mig att det är ännu viktigare för dem, säger kommundirektör Hans Karlsson.

Efter den offentliga ursäkten från Arvika kommun i februari fick också bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén en miljon kronor var i ersättning ex gratia (av nåd) från staten.

Sen följde nya turer.

Förorsakade detta gjorde en intervju som Per-Joel Sewelén, verksamhetschef för Lärande och stöd i Arvika kommun, gav till P4 Värmland.

– Vi kan inte betala ut ex gratia för någonting som kommunen inte har gjort, sa Sewelén då.

Uttalandet fick bröderna att tveka kring huruvida ursäkten från Arvika kommun var äkta menad.

– Familjen tolkade det som att det fanns en tveksamhet i det där uttalandet, säger Arvikas kommundirektör Hans Karlsson.

Viktigt att gå vidare

På onsdagens träffade kommunen bröderna med familj.

– Ett trevligt möte med bra samtal. Vi pratade en om timme om högt och lågt, säger Hans Karlsson.

Med på mötet var också Per-Joel Sewelén.

– Per-Joel fick beskriva hur han tänkte med sitt uttalade. Han ställer sig bakom den formella ursäkt som Arvika kommun framfört. Jag uppfattade det som att det var viktigt för familjen att få höra det och att den var djupt menad, säger Hans Karlsson.

Mötet kan ses som en slutpunkt parterna emellan.

– Det hoppas jag. Från vår sida är det absolut så. Jag uppfattar det absolut som att är så från familjens sida också. Det finns inga utestående frågor.

Vad betyder det för Arvika kommun?

– Rent mänskligt är det ju allra viktigast för bröderna med familj att få sätta punkt och gå vidare. Det är bra för Arvika kommun, men jag inbillar mig att det är ännu viktigare för dem.

”Ett fint samarbete”

Bröderna med familj och kommunen kommer att upprätthålla kontakten.

– De vill på olika sätt bidra för barn och unga i Arvika och det vill ju vi också. Där handlar det om att jobba fram former och hitta ett sätt. Det finns ett antal idéer och samtalen är konstruktiva och bra, säger Hans Karlsson.

Christian och Robins pappa Weine Dahlén bekräftar.

– Det blir ett fint samarbete. Vi ska träffas några gånger om året för att se hur vi kan utveckla och gå vidare med det här, säger han.

Planer på hur samarbetet kan te sig finns redan nu.

– Det finns mycket erfarenhet av psykisk ohälsa inom familjen och vi kanske kan hjälpa med föreläsningar inom det området.

Weine Dahlén gläds åt att det är den här formen av kontakt son familjen och kommunen kommer att ha framöver. Också han betraktar mötet som en slutpunkt.

– Ja, vi är överens igen och går vidare. Det var ett harmoniskt och varmt möte. Vi redde ut de frågetecken som funnits ett tag.

AN har sökt Christian Karlsson och Robin Dahlén.

Läs också

Artikeltaggar

Arvika kommunChristian KarlssonHans KarlssonKevinfalletPolitikRobin DahlénWeine Dahlén

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.