Hoppa till huvudinnehållet

Planer på nyetablering i Arvika – inom livsmedelshandel

Publicerad:
Här i skogsdungen mellan Långvaksvägen och riksväg 61, strax öster om Gunnarskogskorset, finns det intresse för en nyetablering med inriktning på livsmedelshandel.
Här i skogsdungen mellan Långvaksvägen och riksväg 61, strax öster om Gunnarskogskorset, finns det intresse för en nyetablering med inriktning på livsmedelshandel.

Någonting är på gång vid östra infarten till Arvika, där det av allt att döma finns planer på en nyetablering. Kommunen har fått in en begäran om en ändring av detaljplanen så det blir möjligt med livsmedelshandel på den aktuella tomten.

Men på frågan vem som vill etablera sig – eller mer exakt vad etableringen består av – säger sig kommunalrådet Peter Söderström (S) inte kunna ge svar på i dag.

– Det är hemligt tillsvidare. Etableringssekretess. De vill ha det så.

Kommunens samhällsbyggnadsavdelning har enligt Söderström kommit överens med exploatören om att avvakta med besked tills de är redo att berätta om planerna.

– Men det kommer nog mer information inom kort.

Att det finns planer på en nyetablering längs 61:an, vid korsningen mot Gunnarskog, framgår av ett ärende som ska upp på kommunledningsutskottets sammanträde under tisdagen.

Planärende

Då ska politikerna ta ställning till en begäran om ett planbesked som behövs för att kunna påbörja arbetet med att ta fram en ny detaljplan. Det gäller ett område som ligger mellan riksväg 61 och Långvaksvägen, och mellan bilfirman Roy Andersson Bilbolaget och andra verksamheter lite längre bort, som Sahlins Gummiverkstad AB.

Av underlaget inför beslut framgår att syftet med planändringen är att kunna bilda en ny fastighet där det möjliggörs för livsmedelshandel.

Marken inom det berörda området ägs av Roy Andersson Fastighets AB, Fastighets AB Däcket och Arvika kommun.

Arvika Nyheter har sökt Kenneth Andersson som är vd för fastighetsbolaget, och Roy Andersson Bilbolaget, för en kommentar, men har inte lyckats nå honom.

Det framgår inte av underlaget om markägarna själva tänker göra en satsning eller om man har för avsikt att upplåta marken till någon annan.

– Jag har inga kommentarer, säger Peter Sahlin som är styrelseordförande i det andra fastighetsbolaget, Fastighets AB Däcket.

Den reviderade planen beräknas kunna antas under 2023.

Artikeltaggar

ArvikaDetaljplanerNyetableringarNyheterPeter Söderström

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.