Här är Arvikapartiets lista till kommunvalet: ”Politik för Arvikas bästa”

Publicerad:
Lars-Olof Gävert, ordförande och förstanamn i Arvikapartiet, hoppas att partiet ska föra med sig nya vindar av öppenhet om partiet kommer in i fullmäktige efter valet i höst. Nu har man presenterat sina kandidater till kommunvalet. Foto: Privat

För första gången i Arvikas politiska historia ställer ett lokalt parti – Arvikapartiet – upp i kommunvalet. Nu har partiet presenterat sina kandidater.

Arvikapartiet bildades så sent som i fjol och har sina rötter i Överförmyndaraffären och i tron på en öppnare och mera tillgänglig kommun.

Överförmyndarverksamheten i Arvika har kritiserats bakåt i tiden av tillsynsmyndigheten länsstyrelsen men det var i mycket via avslöjanden från visselblåsaren Lars-Olof Gävert som bristerna kom till allmän kännedom.

Arvikapartiets tillkomst har också att göra med synen på makten i Arvika. Man anser att Socialdemokraterna har regerat för länge, att makten och administrationen växt ihop till ett och att oppositionen dessutom genom åren varit alldeles för tandlös.

Partiet vill därför ha förändring och i bräschen för denna vilja går nämnda Lars-Olof Gävert – som toppar partiets kommunlista.

– Vi vet att Arvikaborna vill ha förändring, där öppenhet och transparens måste få en mer aktiv och betydande roll inom Arvika kommun och i Arvikas politiska klimat. Vi är här för att stanna och framförallt ska vi driva en lokal politik för Arvikas bästa, där fokus alltid kommer ligga på kommuninvånarnas sida och kärnverksamhet, säger Gävert.

Vapenfrågor

Partiledare Gävert arbetar idag som handläggare på polisens rättsavdelning med tyngdpunkt på vapenfrågor. Han har tidigare arbetat som fritidsledare och personlig assistent. Han har även en bakgrund inom Försvarsmakten, med underrättelseinhämtning, vilket han även delvis arbetar med i dag som visstidsanställd.

– En viktig del av demokratin är att den kan försvaras, det visar om inte annat den senaste tidens händelser i Ukraina, där försöker jag dra mitt strå till stacken, säger Gävert.

– Jag hoppas överlag att mina erfarenheter ska komma till nytta. Jag är ingen politiker utan vill sätta kommuninvånarna främst. Jag tror nämligen att många är med i politiken för sin egen skull, det vill inte jag vara, jag vill helst vara i skogen.

Idrottsintresserad partiledare

Sett till fritidsintressen är han en idrottsintresserad friluftsmänniska som gillar naturliv, jakt och fiske med mera.

– Under många år satsade jag hårt på idrotten. Främsta idrottsmeriterna är nog 18 SM-guld i springskytte och jag var med i militärlandslaget och militära-VM. Skytte är något jag tycker är kul och en skjutskicklig befolkning är bra för Sveriges totalförsvar.

”I Arvikabornas händer”

Bland partiets 14 kandidater finns också tidigare kristdemokraten, numera politiska vilden Susanne Engstad, samt föräldrarna till de misstänkta bröderna i Kevinfallet, Weine Dahlén och Annika Karlsson. Även entreprenören/författaren Andreas Slätt tillhör toppnamnen.

Hur många mandat i fullmäktige hoppas ni på efter valet?

– Jag vill inte tippa, det är i Arvikabornas händer. Vi hoppas dock att vi har en mentalitet för förändring, saker och ting inom kommunen ska inte ske i det fördolda.

– Det är inte bra att ha makten i allt för många år.

Arvikapartiets kandidater i kommunvalet

1. Lars-Olof Gävert, 44 år, statstjänsteman, Dalen

2. Susanne Engstad, 46 år, inredningsdesigner, Trotakan

3. Annika Karlsson, 50 år, redovisningskonsult, Klässbol

4. Andreas Slätt, 49 år, entreprenör/författare, Högvalta

5. Weine Dahlén, 53 år, utbildningsansvarig transport, Mangskog

6. Per-Anders Gävert, 51 år, arbetare, Brunskog

7. Anna Kohlberg, 46 år, socialt ansvarig samordnare (sas), Arvika

8. Mikael Nilsson, 47 år, arbetshandledare, Klässbol

9. Hans Carlsson, 44 år, skadereglerare, Arvika

10. Eva-Lena Evstrand Andersson, 49 år, butiksbiträde, Klässbol

11. Helena Kortesalmi, 39 år, undersköterska, Arvika

12. Lena Nilsson, 51 år, pensionär, Klässbol

13. Jon Larsson, 38 år, vaktmästare, Trotakan

14. Martin Olsson, 30 år, egen företagare, Klässbol

Artikeltaggar

Andreas SlättAnnika KarlssonArvika kommunLars-Olof GävertPolitikSamhälleSocialdemokraternaUkrainaVal 2022Weine Dahlén

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare