Hoppa till huvudinnehållet

Kevinfallet: Beslut om stämning dröjer - ”Vi måste prata ihop oss i familjen”

Publicerad:
Annika Karlsson, mamma, Weine Dahlén, pappa, Eva Dahlén, styvmamma, Robin Dahlén och Christian Karlsson har än inte bestämt om de ska stämma Arvika kommun.
Annika Karlsson, mamma, Weine Dahlén, pappa, Eva Dahlén, styvmamma, Robin Dahlén och Christian Karlsson har än inte bestämt om de ska stämma Arvika kommun. Foto: Adam Ihse/TT

Familjen Dahlén/Karlsson har än inte träffat Arvika kommun för att ta ställning till om de ska gå vidare med en stämning.

– Vi får inget gehör och måste prata ihop oss i familjen, säger Christian Karlsson.

För en månad sedan berättade AN att familjen Dahlén/Karlsson överväger att stämma Arvika kommun. Det var kommunens verksamhetschef, Per-Joel Sewelén, som gav debatten nytt bränsle i en intervju i P4 Värmland. Familjen tolkade hans uttalade som att den reservationslösa ursäkten från kommunen inte var uppriktigt menad.

Måste förklara sig

Att kommunalrådet Peter Söderström (s) och kommundirektör Hans Karlsson skriver ”Vi poängterar återigen den djupt menade ursäkt som beslutades av kommunstyrelsen den 15 februari ..” är inte tillräckligt. Både familjen och deras juridiska ombud, advokat Stefan Liliebäck, anser att Per-Joel Sewelén måste förklara sig.

Får inget gehör

– Vi har försökt få till ett möte men Sewelén kunde inte, sen har det runnit ut i sanden, säger Christian Karlsson. Vi får inget gehör.

Vad nästa steg blir kan han än inte säga.

– Vi måste prata ihop oss i familjen.

Lovar möte

Kommundirektör Hans Karlsson lovar att familjen ska få träffa Per-Joel Sewelén.

– Det har varit mycket med Ukraina de senaste veckorna men vi letar efter en tid. Jag ska ordna det och vi tar kontakten, säger han.

Artikeltaggar

ArvikaKevinfalletSamhälle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.