Hoppa till huvudinnehållet

Populär äggpromenad gör comeback: ”Tror det är saknat”

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Senast Korpen arrangerade Äggpromenaden i Arvika var 2019 och då gick mellan 1100 och 1200 tipspromenaden i vackert väder berättar Gunilla Hansson.
Senast Korpen arrangerade Äggpromenaden i Arvika var 2019 och då gick mellan 1100 och 1200 tipspromenaden i vackert väder berättar Gunilla Hansson.

Saknad och efterlängtad. Nu gör Äggpromenaden comeback på långfredagen efter en paus som varat i flera år på grund av pandemin.

– Det är verkligen jätteroligt att det kommer i gång igen och folk får träffas, säger Gunilla Hansson som jobbar på Korpen som i alla år arrangerat påskens stora evenemang, delvis i samarbete med andra aktörer.

– Folk har redan hört av sig och undrat om det blir nåt i år. Jag tror att det är saknat.

Hon ser Äggpromenaden som en liten mini-mârten. Bland de som går tipspromenaden brukar det finnas en hel del utflyttade Arvikabor som passar på att gå rundan när de kommer hem över påsk och hälsar på släkten. Ett bra tillfälle att träffa på gamla bekanta och få sig en pratstund.

Äggpromenaden är en gammal tradition i Arvika.

– Jag gick när jag var liten och jag är 57, konstaterar Gunilla Hansson.

Den 15 april

2019 arrangerades Äggpromenaden senast. Då bjöd vädergudarna på strålande solsken. Hon hoppas att det upprepar sig igen den 15 april, då långfredagen infaller i år.

– Blir det bra väder, tror jag att det kommer att bli jättemycket folk.

Mycket känns igen sedan tidigare Äggpromenader. Men några ändringar blir det.

– I år startar vi nere i hamnen vid Arvika idrottscenter.

Sen fortsätter sträckan på andra sidan järnvägen mot stadsparken och vidare till Sågudden, vilket är en ny avstickare för i år.

– Där kommer den första stationen med praktiska moment att vara.

Efter det vänder man tillbaka till stadsparken och fortsätter på Viksgatan och är därmed tillbaka längs den vanliga sträckningen. Förbi Myravallen på Fältgatan, svänger av vid brandstationen till Källgatan och förbi Slagfältet ner till Palmviken. Därefter går man vidare via järnvägsundergången till ANC, där nästa praktiska station och lite barnaktiviteter väntar, och avslutar vid Arvika idrottscenter igen.

Sextusen ägg

Stopp för kaffe och fika och korv med bröd kommer att finnas under promenaden precis som tidigare. Tipspromenaden består av både vuxenfrågor och barnfrågor.

Och totalt 6000 ägg kommer att delas ut till de som lyckas skrapa ihop tillräckligt med poäng för att få ägg.

– De flesta brukar gå därifrån med ägg, säger Gunilla Hansson.

Artikeltaggar

ArvikaFritid och livsstilKorpenPåsk

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.