Hoppa till huvudinnehållet

KIBF-kaptenen avslutar spelarkarriären – men stannar i ny roll

Publicerad:
KIBF-kaptenen Linnea Juhlin avslutar spelarkarriären.
KIBF-kaptenen Linnea Juhlin avslutar spelarkarriären. Foto: Lisa Olaison

Linnea Juhlin lägger klubban på hyllan – men hon stannar i KIBF och blir en del av klubbens sportgrupp.

– Jag brinner för innebandy och damidrott. Jag vill vara med och bidra på det sättet som jag kan, säger Juhlin till Expressen.

Linnea Juhlin var lagkapten i SSL-laget Karlstad IBF som den här säsongen precis missade slutspel. I en intervju med Expressen meddelar nu den 29-åriga centern att hon nu avslutar spelarkarriären.

– Någon gång skulle det ske och jag kom fram till att det är nu, säger Juhlin till Expressen och fortsätter:

– Innan säsongen var det lite frågetecken om det var sista säsongen, men sedan har jag inte funderat så mycket på det. Ju närmare slutet vi kom funderade jag på om det kanske är sista. Sedan landade det.

”Kul att jobba på andra sidan”

Arvikabördiga Linnea Juhlin har de senaste fyra säsongerna spelat med Karlstad i SSL. Och Juhlin lämnar inte KIBF utan kliver in i en ny roll i klubbens sportgrupp.

– Jag brinner för innebandy och damidrott. Jag vill vara med och bidra på det sättet som jag kan, så det ska bli kul att jobba på andra sidan. Det är kul med föreningslivet överlag, men det blir mycket se och lära i början.

Mattias Karlsson är klar för två nya år som tränare i KIBF.
Mattias Karlsson är klar för två nya år som tränare i KIBF. Foto: Lisa Olaison

Karlsson kvar som tränare

Mattias Karlsson gjorde i december comeback som tränare i Karlstad IBF hos just damlaget i SSL. Enligt Värmlands Folkblad är det nu klart att Karlsson fortsätter som coach och han har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Kan vi år ett ta oss närmre topplagen kan vi sen, till år två, spetsa till det. Den resan vill jag vara med på, säger Mattias Karlsson till VF-sporten.

För Linnea Juhlin blev det nio SSL-säsonger och totalt spelade hon över 200 seriematcher i den svenska högstaligan.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBFKarlstad IBF DamLinnea JuhlinMattias KarlssonSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.