Hoppa till huvudinnehållet

Uthus totalförstört i brand – elförsörjningen havererade

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Räddningstjänsten i Arvika fick under tisdagskvällen rycka ut till Västra Sund.
Räddningstjänsten i Arvika fick under tisdagskvällen rycka ut till Västra Sund. Foto: Fredrik Karlsson

Strax innan 18-tiden slog en person larm om ett brinnande uthus på Blåsutvägen vid Västra Sund, söder om Arvika. Byggnaden blev totalförstörd.

Enligt SOS Alarm var det personen som äger fastigheten som ringde.

– Ett mindre uthus brinner, det är en fullt utvecklad brand med eventuell spridningsrisk till ett mindre uthus och en äng, säger larmoperatören på SOS Alarm.

Räddningstjänsten var där från Arvika med två bilar och en befälsbil.

– Uthuset var helt övertänt och gick inte att rädda, men de håller på nu och släcker det sista och ska sedan lämna över till ägarna, säger Alf Törnkvist på räddningstjänsten i Arvika.

Proppskåp förstördes

Uthuset som brann ned var, enligt räddningstjänsten, ett litet gammalt växthusförråd helt byggt i i trä.

– Dessvärre satt proppskåpet till huset på väggen på den här byggnaden, så det är helt trasigt och elen in till huset fungerar inte. Ägarna hade pratat med Arvika Energi som skulle lösa problemet imorgon.

Vet ni vad som orsakade branden?

– Nej, ingen aning.

Initialt fanns det viss spridningsrisk.

– Det är en ängsdel två meter runt om husdelen och sen ligger det en gammal ladugårdslänga cirka 30 meter från uthuset som brann. Branden hann aldrig ta sig dit utan vi lyckades släcka. Vi hade tur att det inte blåste något för tillfället, säger Alf Törnkvist.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott & blåljusBränderRäddningstjänstenSOS AlarmVästra Sund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.