Hoppa till huvudinnehållet

Fullt skytte av Brorsson – som klättrade rejält i jaktstarten

Publicerad:
Mona Brorsson sköt fullt på Holmenkollens jaktstart och klättrade till 13:e plats. Arkivbild.
Mona Brorsson sköt fullt på Holmenkollens jaktstart och klättrade till 13:e plats. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Mona Brorsson startade som 27:a i jaktstarten, sköt 20 av 20 träff, och gick i mål på 13:e plats.

Linn Persson sköt tre bom och kom på 15:e plats medan Emma Nilsson åkte in som 40:e åkare.

Gårdagens världscupsprint i Holmenkollen bestämde startordningen till dagens jaktstart med flera svenska åkare, men ingen med ett riktigt bra utgångsläge.

Linn Persson hade bäst startposition av värmländskorna när hon gick ut som 24:a, en minut och 45 sekunder bakom Tiril Eckhoff som segrade i damernas sprint. Emma Nilsson startade på 24:e plats medan tredje och sista värmländskan Mona Brorsson gick ut som 27:a, knappt två minuter bakom Eckhoff.

Brorsson visade upp ett bländande skytte och sköt fullt samtliga fyra serier och alltså 20 av 20 träff. I åktid tappade hon dock över en minut på de snabbaste, men Mona Brorsson klättrade ändå rejält i resultatlistan och slutade på 13:e plats, två minuter och 24 sekunder bakom jaktstart-vinnaren Tiril Eckhoff som segrade före Marte Olsbu Røiseland.

Persson 15:e – Nilsson 40:e

Linn Persson sköt tre bom totalt och korsade mållinjen som 15:e åkare, drygt två och en halv minut efter Eckhoff. I ren åktid var Persson 10:e snabbast.

Emma Nilsson, som i sprinten gjorde comeback i världscupen efter två års frånvaro, slutade på 40:e plats i jaktstarten. Nilsson sköt fyra bom och i åktid hade hon 42:a tid.

Elvira Öberg startade på 17:e åkare och blev bästa svenska på en åttondeplats med sammanlagt två bom. Elvira Öbergs resultat gjorde att hon säkrade andraplatsen i den totala världscupen.

– Det är klart att man vill hela vägen upp till förstaplatsen, säger Elvira Öberg till SVT och fortsätter:

– Men det har varit en helt fantastisk säsong och jag slutade tvåa i totalen i min tredje världscupsäsong och har nyss fyllt 23 år. Jag är väldigt, väldigt nöjd och jag känner att jag har många år på mig att bli minst lika bra som Marte Olsbu Røiseland (som vann den totala världscupen).

Hanna Öberg gick ut som 39:a, sköt fem bom, och kom på 30:e plats. Stina Nilsson noterades för sju missade skott och slutade 39:a.

Samuelsson fyra

I herrarnas jaktstart fanns inga värmlänningar på startlinjen i ett lopp som Erik Lesser vann före Quentin Fillon Maillet. Bäste svensk blev Sebastian Samuelsson på en fjärdeplats och Martin Ponsiluoma slutade sexa. Jesper Nelin blev 35:a och Malte Stefansson 38:a.

Värmländskan Linn Persson kom på 15:e plats i jaktstarten. Arkivbild.
Värmländskan Linn Persson kom på 15:e plats i jaktstarten. Arkivbild. Foto: Roman Koksarov

Artikeltaggar

Elvira ÖbergEmma NilssonHanna ÖbergLinn PerssonMona BrorssonSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.