Hoppa till huvudinnehållet

Han släpper debutsingel: ”Ska peppa folk att vara sig själva”

Publicerad:
Arvikabördige Dennis Alfredsson släpper låten ”In the making”. En låt med rymdtema som är en tidsresa, från 2016 fram till i dag.
Arvikabördige Dennis Alfredsson släpper låten ”In the making”. En låt med rymdtema som är en tidsresa, från 2016 fram till i dag. Foto: Privat

Han gör premiär i musikvärlden.

Dennis Alfredsson från Arvika släpper debutsingel under artistnamnet Contagious Karl.

Låten heter ”In the making”.

Dennis Alfredsson är född och uppväxt i Arvika. I dag bor han i Göteborg.

Nu släpper han musik för allra första gången.

Under artistnamnet Contagious Karl rappar och sjunger han på engelska. Han skildrar sina egna erfarenheter, känslor och tankar om den tid vi lever i.

Energisk rap

Contagious Karl beskriver sin musik som energisk rap med melodisk refräng och humoristiska reflektioner.

Hans hiphop gränsar till pop. Inspiration till sitt textskrivande hämtar han från artister som Chance The Rapper, Childish Gambino och Frank Ocean.

Rymdtema

Contagious Karl skrev texten till låten 2016.

– Under 2016 var det flera saker som hände som kändes kaotiska. Jag kände mig maktlös och ville fly. Det var också prat om olika typer av rymdresor under det året, det talades om att skicka människor till mars. Låten har rymdtema. Jag har hämtat inspiration från Back to the future-filmerna som utspelar sig just 2016. Eftersom det gått sex år sedan dess är låten en slags tidsresa.

Vad handlar låten om?

– Jag sjunger i refrängen om att man stannar kvar och kämpar även fast man känner sig maktlös. Den handlar om relationer till andra människor som går upp och ner.

– Det är en glad hip hop-låt som ska peppa folk till att vara sig själva.

Artistnamnet

Dennis Alfredsson berättar om tanken bakom artistnamnet Contagious Karl:

– Det betyder smittsamme Karl. Jag heter Karl i mellannamn. Jag gav mig det namnet för att oavsett vilken energi jag har när jag kommer in i ett rum eller ett sammanhang så smittar det av sig. När jag mår bra till exempel så sprider jag den positiva energin till andra.

Låten In the making släpps den 25 mars på Spotify.

– Det känns coolt! Det är en peppig låt.

Artikeltaggar

ArvikaArvikaGöteborgNöje/KulturSpotify

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.