Hoppa till huvudinnehållet

Hon vill flytta kommunfullmäktiges sammanträden

Publicerad:
Susanne Engstad (politisk vilde i kommunfullmäktige och vice ordförande i Arvikapartiet) har motionerat om att flytta kommunfullmäktiges sammanträden till Ritz.
Susanne Engstad (politisk vilde i kommunfullmäktige och vice ordförande i Arvikapartiet) har motionerat om att flytta kommunfullmäktiges sammanträden till Ritz. Foto: Hans-Åke henriksson

Susanne Engstad vill flytta kommunfullmäktiges sammanträden från ANC till Ritz i Arvika.

Engstad, tidigare Kristdemokraterna, numera politisk vilde i kommunfullmäktige och vice ordförande i Arvikapartiet, har skickat in en motion om att flytta kommunfullmäktiges sammanträden till Ritz.

I dag hålls sammanträdena på ANC, Arvika Näringslivscentrum.

Engstad menar att en förflyttning till Ritz skulle göra kommunfullmäktiges sammanträden mer tillgängliga för kommunens invånare.

– För att öka tillgängligheten till kommunfullmäktiges sammanträden och därmed förbättra för insyn och öppenhet, föreslår jag att vi flyttar kommunfullmäktiges sammanträden tillbaka till Ritz, skriver hon i motionen.

Engstad menar också att det är en demokratifråga.

I motionen hon skickat in skriver hon att ”allmänhetens frågestund är ett viktigt demokratisk tillfälle där det finns möjlighet att ställa frågor. Det är också ett bra forum för diskussion”.

Delaktighet och öppenhet

Engstad tycker att det finns flera fördelar med att ha Ritz som sammanträdeslokal för kommunfullmäktige:

– Ritz har större lokaler och är mer lättillgängligt. På senare tid har det visat sig att det ibland behövs större lokaler så att deltagarna kan placeras med mer mellanrum. Förslaget innebär också att det bör ordnas med adekvat utrustning för videoinspelning och ljudinspelning. I och med att göra kommunfullmäktiges sammanträden mer öppna så kommer det främja delaktigheten hos kommuninvånarna.

Artikeltaggar

ArvikaArvikapartietNyheterPolitikRitzSamhälleSusanne Engstad ClarkeVal 2022

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.