Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad start för kvinnligt nätverk: ”Kände sig lycklig efteråt”

Publicerad:
Frukostmötet i Charlottenberg i tisdags. Syftet var att starta ett kvinnligt nätverk. Angela Petré, från Sölje gård, föreläste. Foto: Eda kommun

– En fantastisk start. Man kände sig lycklig när man gick ut därifrån, men det var alltför lite tid. Nästa gång får vi ta det på kvällen, så vi kan fortsätta hela natten.

Så summerar företagaren Kicki Lövås lite skämtsamt det hela. Hon var en av de 45 kvinnor som samlades på ett frukostmöte i Charlottenberg i tisdags. Syftet med träffen var att undersöka intresset för att starta ett kvinnligt nätverk i Eda kommun, något som Arvika Nyheter berättat om tidigare.

Kicki Lövås berättar att hon redan på frukostmötet träffade personer som hon kommer att ta kontakt med igen.

– Det var så många att prata med. Men tiden räckte inte till, alla skulle ju iväg till jobb och så. Massor av kvinnor som jag inte har en aning om vilka de är – och det skulle man ju vilja veta.

Kicki Lövås vill absolut se en fortsättning.

– Vi är jätteintresserade, jag pratade med Trude. Jag kan tänka mig att sitta med i en arbetsgrupp.

Tanken är att nätverket ska samla kvinnor från många olika håll. Och det såg man redan under frukostmötet säger Trude Magnusson som driver Spinnhjulet i Skillingsfors, och sitter i styrelsen för Eda näringslivsförening som tillsammans med kommunen arrangerade träffen.

– Vi var 45 tjejer, chefer både från offentlig sektor, från det privata näringslivet och entreprenörer, det var en väldigt bra blandning , säger hon.

– Det var ett jättebra möte. Alla var intresserade av att gå vidare och göra nåt .

Under själva frukostmötet fanns det inte tillräckligt med tid för att organisera en fortsättning tillägger hon. Utan det är något som man får ta itu med nu efteråt.

Trude Magnusson ser en möjlighet att lägga ett nytt kvinnligt nätverk som en avdelning inom Eda näringslivsförening.

– Men vi behöver ha en liten grupp som kan vara idéspruta och iscensätta saker, några som är sammankallande.

Vad sas under frukostmötet?

– Vi hade diskussioner runt varje bord. Vilka förväntningar vi har på ett nätverk.

Vad var det för förväntningar ?

– Erfarenhetsutbyte, inspiration, energipåfyllnad. Ibland behöver man ha någon att bolla med, så man inte behöver uppfinna hjulet igen, om andra gjort det tidigare.

Pär Sundman har, som näringslivsutvecklare inom Eda kommun, varit med i förberedelserna inför bildandet av ett kvinnligt nätverk. Och han planerar att finnas med ett tag till under tiden som man fastställer formerna för det.

Vad händer närmast?

– Jag ska sätta mig ner tillsammans med de andra initiativtagarna och resonera hur vi går vidare och vad vi ska göra, säger han.

Under frukostträffen fick deltagarna svara på en enkät vad de vill att nätverket ska ta upp.

– Jag har en lång lista.

Ökat kunskapsutbyte, hjälp till utveckling i ledarskapet, temadiskussioner, föredrag i specifika ämnen, studiebesök hos företag, både i kommunen och utanför...

– Vi är rörande överens om att gå vidare. Det finns mycket kraft i det här och massor av ideér. Att det var så många närvarande visar att det finns ett sug, ett bakomliggande intresse, att samlas på det här sättet, säger Pär Sundman.

Artikeltaggar

CharlottenbergEda kommunEda näringslivsföreningKvinnligt nätverkNäringsliv

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.